NEVOLJA I MARKO MESAR BILI NA ODSTREL LISTI JOVICE VUKOTIĆA? Danas počela velika akcija protiv "škaljaraca"

Autor: Republika

Hronika

24.08.2021

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na području Kotora, Cetinja i Podgorice danas su pripadnici Uprave policije Crne Gore detaljno pretresali objekte za koje se sumnja da su u vlasništvu Jovice Vukotića, jednog od navodnih vođa "škaljarskog klana" i osoba bliskih njemu.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen/pink.rs

Vukotić, Miljkovi i Belivuk

Ova akcija se sprovodi po naredbi Specijalnog državnog tužilaštva koje proverava da li je Vukotić sumnjiv za dva krivična dela i to podstrekavanje na ubistvo i stvaranje kriminalne organizacije.

Navodno, Vukotić se sumnjiči da je podstrekavao osumnjičenu kriminalnu grupu na ubistvo Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u januaru ove godine. NJima je tada sačekuša trebala da bude spremljena na aerodromu u Tivtu. Za sada se ne zna sa kakvim dokazima raspolaže SDT kada je reč o navodnom pripremanju ove likvidacije.

Nije poznato da li je tokom pretresa pronađeno nešto što bi bilo od koristi istražiteljima. Pretresi su odobreni po odobrenju sudije za istragu Višeg suda u Podgorici Radomira Ivanovića i to na četiri lokacije, dve u Kotoru jedna u mestu Čevo nadomak Cetinja i jedna u Podgorici.

Vukotić je 8. februara prošle godine iz Srbije izručen Crnoj Gori, koja ga je potraživala radi vođenja krivičnog postupka pred podgoričkim Višim sudom zbog krivičnih dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja. Odmah posle ekstradicije saslušan je u Višem tužilaštvu, zatim kod sudije za istragu, nakon čega je sproveden u spuški zatvor.

Posle nekoliko meseci oslobođen je optužbi i pušten na slobodu. Vukotić je kasnije zatražio od tužilaštva da pokrene postupak protiv više policajaca, koji su, kako je tvrdio, zahtevali od njega da dođe u tamošnju stanicu policije, gde ga je navodno vrebao plaćeni ubica.

Republika

Foto: Ilustracija: Republika.rs,Starsport, E-Stock

Vukotić, Miljkovi i Belivuk

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je ranije optužnicu protiv Vukotića zbog sumnje da je utajio 22.800 evra poreza i doprinosa kao izvršni direktor i osnivač firme "V2". On je sa svojim advokatima negirao ovo krivično delo i tvrdio je da će dokazati nevinost, i optužio sud da se sve to radi kako bi mu se odredio pritvor.

Interesantno, ali je pre nekoliko meseci crnogorska policija izvela sličnu akciju pretresanja objekata vođa i visokopoziconiranih članova "kavačkog klana". Na "udaru" je tada bila imovina Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana. Vrlo brzo posle toga usledilo je hapšenje samog vrha ove mafijaške ekipe. Lisice je bekstvom izbegao Zvicer, dok se iza rešetaka našao Kašćelan i još nekoliko osoba.

Oni se sada sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije, kao i za ubistvo. Reč je, prema sumnjama SDT, o Nikoli Stanišiću, mladiću iz Podgorice, za koga se pretpostavlja da je likvidiran, a da je telo zakopano na potezu od Nikšića do Podgorice.

Tokom dana moglo je da se čuje da su, poput "kavčana", sada na udaru "škaljarci". Da li će tamošnja policija uspeti da sakupi dokaze protiv Vukotića, kao u slučaju Kašćelana, pokazaće dani koji dolaze.

BUDVA: HAPŠENJE ZBOG ORUŽJA ZA KANA

Načelnik budvanske Područne jedinice MUP Goran Boreta i službenik Boris Bojović, uhapšeni su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog sumnje da su izdavali dozvolu za držanje oružja bezbednosno interesantnim licima i pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa. Prema saznanjima "Novosti", među osobama kojima su omogućili da se naoružaju su Budvani Marko Kan LJubiša i njegov kum Goran Slovinić, koji su nekoliko puta bili na spisku za odstrel organizovanih kriminalnih grupa. Boreti i Bojoviću se na teret stavljaju krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

(Republika/Novosti)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading