POZNATO KO SE KRIJE IZA KODNOG IMENA "PAKAO": Bivši policajac imao važnu ulogu u Veljinom klanu, BIO JE ZADUŽEN ZA OVO! (VIDEO)

Autor: Republika

Hronika

19.08.2021

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza kodnog imena "Hell" (Pakao), koji se spominje u iskazima Bojana Horvatina, člana kriminalne grupe Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja koji će najverovatnije biti svedok saradnik u ovom procesu, krije se Nebojša Janković.

Foto: eStock/M. RAFAILOVIĆ/ Tanjug/S: PRELIĆ

 

Reč je o bivšem policajcu i pripadniku elitne jedinice Vojske Srbije - 63. jedinice Padobranskih brigada, za koga se sumnja da je Belivuku dao snajper a potom ga u šumi i obučavao kako da puca iz njega.

O Jankoviću se pisalo nakon hapšenja Belivukove grupe, a prikazan je čak i video snimak Velje i njega u šumi gde ga snajperista uči kako da puca, dok je javnost videla i njegovu fotografiju na kojoj sa snajperom u kutiji šeta usred Beograda.

Kako pišu Novosti, prema do sada poznatim informacijama u organizovanoj kriminalnoj grupi koju je predvodio Belivuk, Janković je bio zadužen za obučavanje i pripremanje pripadnika grupe za upotrebu snajperske puške, a policija je pronašla najmanje dva mesta na kojima su puške "upucavane" i na kojima je vršena obuka.

Nakon što je posao u Vojsci Srbije zamenio radom u MUP, Janković je napustio i policiju i otvorio menjačnicu, a izvori su prethodno tvrdili da je "vrhunski snajperista".

Umešan je u, kako se sumnja, još dve likvidacije izvršene iz ovog oružja u Srbiji i Crnoj Gori, ali i jedan pokušaj ubistva. 

Janković je navodno rekao da je indirektno učestvovao u ubistvima snajperom na groblju u Sopotu, kao i u zatvoru u Spužu, ali i pucnjavi na vladiku Joanikija i kontroverznog biznismena Miodraga Dake Davidovića u beogradskom hotelu "Kraun plaza".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading