BELIVUKOV KLAN ZANEMEO POSLE OPTUŽNICE! Mare Mesar zahteva da dobije sve što je SKINUTO SA "SKAJA"

Autor: Republika

Hronika

18.08.2021

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni sud u Beogradu podigao je krajem jula optužnicu protiv 30 pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a do sada je stiglo samo sedam odgovora od optuženih.

Republika

Foto: Ilustracija: Republika.rs,Starsport, E-Stock

Marko MIljković i Veljko Belivuk odbijaju da sarađuju sa Tužilaštvom

Klan Veljka Belivuka nema nameru da odgovara na optužnicu koje je Specijalni sud podigao krajem jula, pod sumnjom da su članovi činili ubistva, otmice, trgovinu droge...

Pojedini branioci optuženih za ubistva nemaju nameru da podnose odgovore, jer kako kažu za Tanjug, još im nije dostavljena dokumentacija iz Francuske koja se tiče naredbi tamošnjih sudova za zaplenu podataka sa aplikacije "Skaj", a koju je prema sumnjama srpskog tužilaštva, koristila ova kriminalna grupa.

Odgovor na optužnicu neće podneti odbrana Marka Miljkovića, koja smatra da je za to neophodno da se pribave prevedene odluke francuskih sudova, odnosno datirane naredbe o zapleni podataka i drugo.

Sa servera "Skaj", prema rečima tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, zaplenjena je komunikacija, audio i video snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava za koja se tereti desetak pripadnika ove grupe, a putem međunarodne pravne pomoći one su iz Francuske dostavljeni našim pravosudnim organima.

Republika

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ, E-Stock

Belivuk i MIljković su koristili aplikaciju "Skaj" za komunikaciju

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je optužnicu sudu 30. jula, a nekoliko dana kasnije sud je potvrdio njenu formalnu ispravnost i uputio je optuženima i njihovim braniocima na odgovor.

Svi oni imaju pravo da u roku od osam dana od prijema optužnice izjave odgovor na nju, nakon čega će krivično vanpretresno veće suda odlučivati da li će optužnicu potvrditi ili je vratiti tužilaštvu na dopunu.

Kako su u toku godišnji odmori, advokati su mahom na odmoru pa pojedini optužnicu još nisu ni primili, tako da nije izvesno kada će se odlučivati o njenom potvrđivanju.

Portparolka suda Tatjana Tešić rekla je za Tanjug da je u sud do sada stiglo sedam odgovora na optužnicu. Pojedine optužene brani po više advokata, dok u nekim slučajevima jedan advokat brani više optuženih.

Kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića na teret se stavlja zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaja droge i oružja, kao i jedna otmica i jedno silovanje mladića.

Republika

Foto: MUP Srbije, ST/Dragan Kadić, Tanjug/Rade Prelić

Kuća smrti u Ritopeku koju je koristio klan Veljka Belivuka

Pored Belivuka i Miljkovića optužnica je podignuta i protiv Srdjana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje Đurića, Nemanje Lakičevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Đordevića, Alekse Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

Od njih 30, samo se trojica brane sa slobode. Oni se terete da su od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine delovali pod velom Partizanove navijačke grupe "Principi".

Pripadnici grupe su, kako se sumnja, delovali po uputstvima vođa grupe, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su im davali naloge gde, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gde će se droga stavljati u protmet...

Naređenja su prenosili mahom preko aplikacije "Skaj".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading