NOVI DETALJI OPTUŽNICE PROTIV BELIVUKOVOG KLANA: Ubijeni navijač Zvezde tražio pomoć iz Crne Gore!

Autor:

Hronika

17.08.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hoću da se sklonim i potamanim pacove, poručio je Zdravko Radojević prijatelju potpisanom kao Barakuda.

Republika

Foto: printscreen/TVPink

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Srpska policija u saradnji s više bezbednosnih službi iz zemlje, ali i okruženja, zajedno s međunarodnim istražiteljima, uspela je da presretne poruke koje su sada deo optužnice protiv Veljka Belivuka i njegove kriminalne grupe, a u kojima žrtve ovog klana takoreći predosećaju i mole za pomoć pre nego što bivaju brutalno ubijeni.

Navijač Crvene zvezde Zdravko Radojević iz Koteža je u presretnutoj komunikaciji do koje su došli mediji u Crnoj Gori očigledno molio jednog Crnogorca sa šifrovanim imenom Barakuda da mu pomogne da se otarasi Belivuka i njegove ekipe. I dok ga Crnogorac koji se u tom momentu, prema prepisci, bori s koronavirusom, odgovara od surovog plana, podsećajući ga da ima decu, Radojević kaže da je rešen da po cenu svega "pobije govna koja su mu opet išarala bratovljev mural".

- Brate, pobiću ih javno sve. Opet su mi išarali mural brata. Je l' možeš da mi pomogneš da pobijem govna? To je ona svinja debela, ubiću je javno. Mrze me, pa me mrze. Očima ne mogu da me vide. Deci ću im oči vaditi za ovo. Hoću da se sklonim i da tamanim pacove - u očaju je pisao Zdravko.

Barakuda mu je odgovorio da ga razume i pozvao da dođe kad god hoće, nagovestivši mu da pazi kome šta priča jer njegovi neprijatelji imaju doušnike, odnosno špijune.

Ti špijuni su i prodali Radojevića Belivukovom klanu, čiji pripadnici su bacili oko na Radojevićev plac s automobilima. Markiran je bio i kao čovek na vezi sa "škaljarskim klanom".

Republika

Foto: Privatna arhiva/printscreen

Zdravko Radojević i Veljko Belivuk

Prema optužnici pisanoj na 322 strane, Radojević je nestao 10. novembra 2020, a nekoliko narednih dana, dok supruga nije prijavila policiji nestanak, na vezi je bila s njegovim bliskim prijateljem Nemanjom Lakićevićem. On je igrao ulogu zabrinutog prijatelja, a zapravo je omogućio da Radojević bude otet i potom svirepo ubijen.

Tri ubistva na teritoriji "škaljaraca"

Srpska policija istražuje, osim pet ubistava koja su navedena u optužnici protiv klana, i tri ubistva na teritoriji Crne Gore. Baranin Damir Hodžić i njegov šurak Adis Spahić nestali su 14. oktobra 2020. i ubijeni u razmacima od nekoliko sati. Tokom te krvave akcije Belivuk i Miljković zarobili su "škaljarca" Mileta Radulovića, poznatijeg kao Mile Kapetan.

Kako je ispričao svedok-saradnik Bojan Hrvatin, Belivuk je dobio informacije gde se pripadnik suparničkog klana krije i sa saradnicima upao u jedan od štek-stanova da bi ga zarobio. Tom prilikom, prema rečima Hrvatina, dogodila su se i ubistva.

- Upali su tamo na štek, tamo su likvidirali, prema mojim saznanjima, jednog sigurno, možda dvojicu, mislim da tog što su likvidirali (...), mislim da se Hodžić prezivao - rekao je Hrvatin, najverovatnije misleći na Damira Hodžića, koji se u Crnoj Gori i dalje vodi kao nestao. Crnogorska i srpska policija smatraju da su Hodžić, Spahić i Mile Kapetan ubijeni.

U optužnici stoji da su u Radojevićevom ubistvu učestvovali njegovi kumovi braća Budimir, Belivuk, Miljković, Lakićević, Vlada Draganić, Bojan Hrvatin, Nebojša Janković, Nemanja Đurić, Dejan Tešić i Srdan Lalić. Prema navodima optužnice, Radojević je ubijen iz koristoljublja. Marko Miljković zvani Mesar ili Zver slao je poruke Radojeviću u kojima se predstavljao kao prodavac oružja i tako namamio žrtvu.

Svedok-saradnik Bojan Hrvatin je pred tužiocem ispričao da su Radojevića vezali, ispitivali i tražili da otključa svoj kriptovani telefon da bi videli s kim je sve u kontaktu. Kada je Hrvatin došao u kuću, zatekao ga je uplašenog.

- Veljko Belivuk je rekao ovako: "Ajmo, braćo, ko će da ga reši?" Miloš je odmah odgovorio: "Ja neću, kum mi je" - objasnio je Hrvatin i dodao:

- Preciznim jakim udarcem sekirom Belivuk je ubio Zdravka. Njegovo telo su isekli i samleli u mašini, a potom bacili u Dunav.

Policajci slavili s "kavčanima"

U Kijevu pritvoreni Emil Tuzović i Stefan Mandić (Đukić) zbog tamošnjeg pokušaja ubistva "kavačkog" vođe Radoja Zvicera poručili su crnogorskim pravosudnim organima da su nevini, a da bi trebalo da otkriju ko su policajci koji su se družili s "kavčanima".

- Iz medija smo saznali da se pominju naša imena za teška krivična dela. Mi smo nevini, a da li se vi osećate ugroženo jer znate koliko ste časno obavljali vaše funkcije? Ko je pustio Belivuka i Miljkovića u Crnu Goru? Zakon treba da je za sve isti, nadamo se da nećete sakriti vaše prepiske s kriminalcima. Koliko para košta da podmetnete lažnog svedoka-saradnika? Zašto ne kažete koji je od vaših parapolicajaca išao po slavama i veseljima kod "kavačkog klana" - poručili su Tuzović i Đukić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading