"LIČNO IMA ŽIVOG DA GA ODEREM"! Otkriven razlog zbog kojeg je Goksi svirepo likvidiran: Belivuk godinama čekao da se osveti

Autor: Republika

Hronika

16.08.2021

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića namamila je, a potom brutalno mučila, ubila, raskomadala i samlela 5. avgusta 2020. u kući strave u Ritopeku, jer je Belivuk sumnjao da im je, dok su bili u pritvoru 2017. i 2018. godine, ukrao drogu vrednu 200.000 evra! Navodno, Belivuk je godinama čekao da se Veličkoviću osveti lično.

Republika

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ, E-Stock/M. Privatna arhivaRafailović

BElivuk - Goksi - Miljković

Sarađivali, pa zaratili

Nemoj niko da je dirao Goksija, nemoj nešto da mu fali. Njega ću lično ja da rešim, ima živog da ga oderem – navodno je poruka koju je Belivuk poslao svojim ljudima iz pritvora.

Kako izvor otkriva, pre ubistva Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. godine u centru Beograda, Veličković je bio u dobrim odnosima sa Veljom Nevoljom i Markom Mesarom.

Supruga potvrdila, pretnje su počele 2017. godine

Supruga Gorana Veličkovića Jelena, koja ga je automobilom i dovezla do Višegradske na sastanak sa Hrvatinom, koji ga je predao u ruke ubicama, potvrdila je da su pretnje njenom suprugu počele 2017. godine i da je on bio zabrinut za svoju bezbednost, ali i za njenu bezbednost i njihove dece.

Jednom je na kućnim kamerama video dvojicu, rekao mi je: “Evo ih!” Ubrzo je na Jutjubu postavljena pesma sa tekstom: “A gde žuriš, Goksi bre, pobismo ti jangere”. Počeo je da dobija pretnje kada je južnu tribinu Partizana preuzele grupe Janjičari i Šedouvzi, i to konkretno kada je Belivuk skinuo nanogicu i zapalio zastavu Janičara i pretvorio je u zastavu Principa – potvrdila je, navodno, tokom svedočenja da su problemi njenog supruga počeli kada je Belivuk 2018. godine pušten iz kućnog zatvora.

– Spajala ih je tribina, družili su se i sarađivali u tom smislu, ali su navodno ušli i u poslove s drogom. Međutim, pošto su Belivuk i Miljković završili u pritvoru zbog ubistva, verovatno niko nije verovao da će se lako izvući i da će se već 2018. godine naći na slobodi – kaže izvor:

Veličković je, kako tvrde upoznati, praktično ukrao od njih drogu vrednu 200.000 evra i preprodao je, što ga je i koštalo života. Kada su ova dvojica puštena iz pritvora, znao je šta ga čeka. Zbog toga se slabo kretao, a i kada je izlazio u grad, išao je uvek u isti kafić, u kom je sve pod kamerama. S druge strane, Belivuk je dobio informaciju da se priklonio njegovom najvećem neprijatelju Filipu Koraću, i zbog toga je bio rešen da Goksija želi lično da ubije.

Republika

Foto: nestalisrbija.rs/osobe

Svirepo ubijen u "klanici" - Goran Veličković

Jedan plan im propao, hteli da ga otmu obučeni u policajce

Prema priznanju Bojana Hrvatina, prvobitni plan je bio da Goksi bude otet na parkingu na Ceraku, na kom je obično ostavljao Hrvatina.

Plan je bio, kada Goran stane na parking, da me ostavi da idem kući, trebalo je jedan auto da stane kod vozačevih vrata kako bi onemogućio bežanje Gorana iz kola, a druga dva auta, jedan sa prednje strane, drugi sa zadnje, kako bi blokirali auto. A ljudi koji bi ga izvlačili iz kola nosili bi policijske uniforme, značke, motorole, sve kao prava policija, i izvukli ga iz kola i izvršili lažno hapšenje – ispričao je Hrvatin i naveo da su čak Miljković i Belivuk išli da obiđu parking na kom je trebalo da se desi otmica, ali ih je tada “zaustavila interventna i legitimisala, pa se od toga odustalo”.

Međutim, ma koliko je bio oprezan, Veličković je navodno u poslovima s drogom počeo da sarađuje sa Bojanom Hrvatinom, koji je prošle godine izašao iz zatvora.

Raskomadano telo

Hrvatinu se poverio da želi da kupi pištolj radi lične zaštite, ne znajući da je Hrvatin već ušao u grupu Veljka Belivuka. Upravo preko ovog navijača, koji je odslužio kaznu za ubistvo, uspeli su da ga namame na sastanak, navodno da bi kupio oružje. Hrvatin, koji je postao svedok-saradnik, otkrio je da je Goksija dovezao blizu kuće u Ritopeku – podseća on.

Kako navodi, Hrvatin se sa Veličkovićem, kog su zvali i Žuti, našao u Višegradskoj i odvezli se do dogovorene lokacije, gde su ih čekali optuženi Miloš Budimir, Srđan Lalić, Nebojša Janković i Veljko Belivuk.

Ispričao je da zna da je i Miljković bio u kući, jer mu je posle ispričao da se “Goksi dobro držao, da je bio najhrabriji i da ga je on lično rešio jednim udarcem sekire”. Miljković je potom uzeo Veličkovićev telefon s aplikacijom Skaj, u njemu našao broj Filipa Koraća i počeo da mu piše – ispričao je svedok-saradnik i dodao da su mu slali i slike Veličkovićevog raskomadanog tela i pretnje: “Tik-tok, tik-tok, i ti ćeš ovako da završiš” – podseća sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading