UHAPŠENA BABA GROZDA (71)! Varala beogradske investitore! UZELA IM NA STOTINE HILJADA EVRA!

Autor:

Hronika

14.08.2021

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je uhapsila Grozdu S. M. (71) zbog sumnje da je od jednog beogradskog investitora uzela 35.000 evra, kako bi mu, navodno, legalizovala dva objekta na Zvezdari.

Republika

Foto: Photo by Jeremy Wong on Unsplash

Ilustracija

 

Osumnjičena je saslušana  u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

- Ispitana su i dva svedoka u ovom slučaju. Ona je u pritvoru zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogla uticati na tok istrage, odnosno na svedoke. Pritvor joj ističe 20. avgusta, a do tada Tužilaštvo bi trebalo da ispita još jednog svedoka, nakon čega će se videti kako će se postupati dalje u ovom predmetu - rekli su za Novosti iz Tužilaštva.

Kako se sumnja, investitor je Grozdi na ime depozita za legalizaciju uplatio 35.000 evra. Sumnja se da je ona sačinila potvrde o depozitu sa krajnjim rokom okončanja ugovorenog posla ili povraćaja novca, pa iako je rok istekao i dalje je odbijala da investitoru vrati novac. Tvrdi se da ga je držala u zabludi da će mu izvršiti ugovorene poslove, što se nije dogodilo.

Ovo nije jedina prijava koja je stigla protiv Grozde, koja je inače advokat. Dvojica ljudi iz Surčina i Beograda optužili su je za prevaru i to za čak 200.000 evra!

Naime, kako je navedeno reč je bila od legalizaciji benzinske pumpe, za šta je Grozda prvo dobila 13.000 evra, a onda je jedan od njenih saradnika tražio još 13.000.

Opet je reč o dobijanju rešenja o ozakonjenju objekta, sada oštećenih, kojima su navodno čak i otvoreno pretili ukoliko im ne isplate zahtevani novac. Reč je bila o benzinskoj pumpi sa pratećim objektima.

- Oštećeni su, prema daljim tvrdnjama, to prihvatili, uz obavezu vraćanja novca ukoliko se posao ne završi. U međuvremenu su, piše u prijavi, oštećeni dali 1.000 evra na ime sopstvenih troškova, kako bi im na adresu bilo dostavljeno urađeno rešenje o ozakonjenju objekta, koji je bio predmet postupka. Da zlo bude veće, osumnjičeni su, navodi se u prijavi, nastavili sa prevarom, pa su tako od oštećenih uzeli u nekoliko navrata ukupno još 58.000 evra - kaže izvor.

Grozda S. M. je, po prijavi, 8. septembra 2017. pozvala Z. K. i Z. P. da dođu ispred Sekretarijata za legalizaciju u Ulici kraljice Marije, što su oni i učinili.

- Predala im je nalog za uplatu takse od 175.000 i takse od 75.000 dinara na ime ozakonjenja objekta, koje su oni platili. Jedan od takođe osumnjičenih je 30. januara 2019. pozvao oštećene da im uruči rešenje o ozakonjenju, te su ga oni predali nadležnoj kompaniji radi realizacije ugovora o zakupu. Međutim, advokati kompanije javili su oštećenima da dokumentacija nije pravno valjana i da objekat nije legalizovan - navodi se u prijavi.

U međuvremenu, Grozda S. M. je, navodno, pretila oštećenima da će svu dokumentaciju poništiti i da se postupak neće završiti, da bi oni 31. juna 2019. sami otišli u prostorije Sekretarijata za legalizaciju, izvršili uvid u spis predmeta i utvrdili da rešenje nije doneto, već da je sačinjeno lažno o ozakonjenju, čime se Grozdi S. M. i ostalima prijavom stavlja na teret i falsifikovanje isprave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading