OTKRIVEN MOGUĆ UZROK POŽARA U KINESKOM TRŽNOM CENTRU: Strahuje se od novih eksplozija (VIDEO)

Autor: Republika

Hronika

12.08.2021

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 20 časova na Novom Beogradu odjeknula je snažna eksplozija koja je izazvala ogroman požar u Kineskom tržnom centru u bloku 70. Na lice mesta ubrzo su se stvorile ekipe vatrogasnih jedinica gde su posle duge borbe uspeli da požar stave pod kontrolu.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Vatrogasci u borbi sa vatrenom stihijom

Nakon puna dva sata koliko je trajala intervencija, požar je lokalizovan ali se strahuje od novih eksplozika koje mogu ponovo da rasplamsaju vatru pa su vatrogasci u pripravnosti.

Požar nije bilo moguće gasiti dok dopunska kola vatrogasaca nisu došla sa merdevinama, tek pre desetak minuta. Zbog parkiranih vozila vatrogasci nisu mogli da priđu. Reč je o vozilima u kojima Kinezi ostavljaju robu.

Tržni centar je prepun zapaljive robe, tačnije tekstila pa se pretpostavlja ukoliko dođe do novog žarišta da će objekat izgoreti do temelja.

 

 

 

Prema prvim informacijama do kojih smo mogli da dođemo pretpostavlja se da su uzrok požara stare i neispravne instalacije koje su se zapalile u restoranu na prvom spratu.

Objekat je star više od četvrt veka, instalacije su veliki probelm - kaže jedan od obližnjih stanara.

 

 

 

Neki žitelji porede ovu situaciju sa Depoom u Bulevaru Kralja Aleksandra, jer je lokacija tržnog centra odlicna.

TC se zatvara između 16 i 17 časova, tako da za sada nema informacija o povređenima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading