Mirkoviću robija zbog novogodišnjih paketića

Autor:

Hronika

07.12.2017

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Estradni menadžer i bivši predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković juče u Osnovnom sudu u Zaječaru osuđen na godinu dana robije zbog malverzacija prilikom nabavke novogodišnjih paketića. Tri meseca nakon hapšenja Mirkoviću je sud ukinuo kućni pritvor, ali mu je odredio meru zabrane udaljavanja iz Srbije, oduzimanje pasoša i obavezno javljanje svakog ponedeljka policijskoj upravi u Zaječaru.

RepublikaFoto: ZA MEDIA
Hapšenje Saše Mirkovića

Optužnica

Osnovno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Mirkovića i Milene Trajković zbog kupovine novogodišnjih paketića krajem 2013. godine bez javne nabavke od beogradske firme "OFI kompani", čime je opština Zaječar oštećena sa skoro 14 miliona dinara. Trajkovićevoj je juče sud izrekao kaznu od osam meseci uslovno na tri godine.

- Osećam se kao jazavac pred sudom u Kočićevoj pripoveci. Nema nikakvih pisanih dokumenata o narudžbi niti je iko podneo neki odštetni zahtev - rekao je Mirković u završnoj reči pred sudom, a po izricanju presude pokušao je da se opravda i pred novinarima.

14 miliona oštećen budžet grada spornom nabavkom

- Presuda je očekivana i nije doneta na osnovu zakona, već na osnovu onoga što je rekao neki pojedinac. Protiv postupajućeg sudije je podneta krivična prijava, kao i protiv organizovane grupe Boška Ničića. Tužilaštvo nije dokazalo moju krivicu - rekao je on, a potom, iako ga čeka zatvorska ćelija zbog muljanja dok je bio na čelu Zaječara, najavio kandidaturu za gradonačelnika Beograda?!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Saša Mirković

- Bez obzira na presudu, sa drugovima iz Narodnog radničkog pokreta Sašom Rudićem i Vilibaldom Erićem krećem u kampanju za gradonačelnika Beograda - izjavio je estradni menadžer.

Branilac iz njegovog tima Nataša Tošić odmah je najavila žalbu na presudu i tužbu protiv države?!

- Žalićemo se Višem, potom Apelacionom, pa i Sudu u Strazburu. Saša nikada nije trebalo da bude u pritvoru jer za to nije bilo osnova. Tužićemo i Republiku Srbiju, a protiv sudije, tužilaca, Boška Ničića i državnog sekretara u MUP podneli smo krivične prijave - rekla je Tošićeva.

Suđenje po zakonu

Iako se Mirković branio da nije imao ovlašćenja za nabavku paketića, sudija Saša Živković je prilikom izricanja presude naglasio da je optužba dokazana, da se sve vrtelo oko Mirkovića i da nije reč ni o kakvom političkom procesu, već o suđenju po zakonu.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading