NIKO NIJE PIO ALKOHOL PRED ŠIPTAROM: Katić otkrio kako je uz pomoć Spasojevića PRE policije imao informacije o ZLOČINIMA!

Autor:

Hronika

12.08.2021

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Urednik nedeljnika Afera, Gradiša Katić, poznat po svojim kontaktima u "podzemlju", govorio je svojevremeno o svom odnosu sa jednim od vođa nekadašnjeg Zemunskog klana Dušanom Spasojevićem Šiptarom.

Republika

Foto: youtube.com/ Goli Zivot TV HAPPY/Printscreen

Gradiša Katić i Dušan Spasojević

- "Zemunci" su imali svoj kafić koji se zvao “Dolče Vita” i tu su bili samo sokovi, niko od njih nije pio alkohol, bar ne tu pred Dušanom Spasojevićem. Ja sam njega upoznao tako što mi se sam javio i želeo da da intervju. Pre toga sam uradio više intervjua sa žestokim momcima, a jedan od njih je bio Miki Porše. Posle je čak BBC tražio da ih povežem sa njim da i oni urade intervju i to su i učinili - započinje Katić.

Taj Miki je, kaže on, inače bio iz Pirota, a u Beogradu je radio sa Šljukom, ali je zbog njegove devojke došao u konflikt s njim.

- Šljuka ga je prebio i polomio mu vilicu. On je tad prešao sa Zvezdare kod Spasojevića u Zemun i mene je zvao jer je želeo da da intervju i ispriča sve o Šljuki. A ja sam prethodno objavio intervju sa Šljukom. Taj članak sa Mikijem je bio hit jer je on vozio kabriolet poršea, pa smo ga mi slikali i objavili te fotografije u okviru članka i to je super ispalo - kaže Katić.

Kako dodaje, nakon toga nastavio je da se čuje sa Mikijem jer mu je on davao informacije. Katić mu pošalje poruku na pejdžer, a on ga nazove na fiksni jer tada nije bilo mobilnih telefona.

- Jednom mu tako šaljem: “Miki javi se”, onda me zove neko na telefon i kaže: “Je*o te Miki, kakav Miki, to su sitne ribe! Ako si pravi novinar, ako imaš onu stvar, sedi u kola i dođi u Zemun.” Ja kažem da ne mogu, nemam auto, putujem gradskim prevozom. Kaže: “Uzmi taksi, ja ću da ti platim.” Ja ne znam čoveka, otkud znam da li će da mi plati, tad je bila kriza ’93. godina, plata tri marke, ja odem autobusom, promenim dva prevoza i stignem u taj kafić u Zemunu. Tu su bili Dušan Spasojević, Mile Luković Kum, Šuca, braća Simović... Dušan nije očekivao da ću doći i rekao je: “Svaka ti čast, imaš onu stvar, od sada ćeš od mene dobijati prave informacije.” - navodi novinar.

Katić kaže da je Spasojević bio doušnik DB-a, ali da je bio i njegov doušnik i davao mu 100% tačne informacije u doba kad je do njih bilo teško doći.

Ja sam bio urednik, pa zamenik urednika hronike u “Blicu”, a policija je davala informacije samo “Politici” i “Novostima”, tako da smo mi morali da se dovijamo kako da dođemo do informacijama, međutim kad sam upoznao Dušana, ja sam od njega dobijao prvi detaljne informacije o sačekušama, ubistvima, a tek nakon dan-dva bi se pojavila informacija u “Politici” da policija saopštava da se desilo to i to - zaključuje on, prenosi Fejsbuk stranica Legende devedesetih.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading