KODNA IMENA BELIVUKOVOG KLANA! Akcija hapšenja se zvala "Otimač", a šokiraće vas nadimci koje su inspektori dali članovima grupe!

Autor: Republika

Hronika

12.08.2021

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inspektori koji su radili na hapšenju organizovane kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk svakom od članova su dali kodna imena, a sama akcija se zvala "Otimač".

Republika

Foto: Ilustracija; republika.rs, Tanjug/R.Prelić, E-Stock, Pixabay

Veljko Belivuk "Vukodlak" i Marko Miljković "Miljakovac"

Veljko Belivuk, Marko Miljković i još više od 20 članova uhapšeno je 4. februara ove godine u akciji koja je nosila ime "Otimač"!

Policijski inskeptori su i svakom od članova ove surove kriminalne organizacije dali kodna imena, a Velju Nevolju su zvali "Vukodlak", dok je Miljkovićev nadimak "Miljakovac".

Samo je mali broj ljudi znao kodna imena članova ove zloglasne kriminalne grupe.

- Predistražni postupak, tokom kojeg su prikupljeni ključni dokazi neophodni za hapšenje i procesuiranje, vodio se u najstrožoj tajnosti. Postojala je velika bojazan, s obzirom na njihove kontakte i veze i kada su u pitanju istražni organi, pre svih policija i kontakti u bivšim strukturama, da ništa ne procuri. Hapšenje dva inspektora koja su radila na konkretnom slučaju najbolje prikazuje da je ovaj strah bio opravdan - kaže izvor Kurira.

Sagovornik objašnjava da je pre hapšenja tek mali broj uključenih u prikupljanje dokaza znao koji nadimak je zapravo za koju osobu.

- Veljko Belivuk imao je kodno ime "Vukodlak", Marko Miljković "Miljakovac", Marko Budimir je bio "Fontana", Aleksandra Vučeljića su zvali "Duomo", što u prevodu znači katedrala, a Vlade Draganić, koji im je ustupio kuću u Ritopeku je bio "Jatak". Boris Karapandža "Bokal", Nikola Stefanović "Bavarija", a stručnjak za informacione tehnologije, koji je postao surovi ubica i sa Belivukom se fotografisao tokom zločina Srđan Lalić imao je kodno ime "Luzer" - objasnio je sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading