MUČKI PRETUKAO SINA, PA DOBIO NANOGICU! Sudski epilog incidenta u školskom dvorištu

Autor:

Hronika

10.08.2021

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog toga što je upalio baklju na proslavi mature B. L. oborio na zemlju sina (13) i išutirao ga

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Otac B. L. (49) iz sela Kočane, koji je 7. juna krvnički šutirao svog sina (13) na maturskom slavlju u školskom dvorištu u Doljevcu, osuđen je u Osnovnom sudu u Nišu na godinu dana kućnog zatvora, uz primenu mere elektronskog nadzora, nošenje nanogice.

Presuda je doneta na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koji je okrivljeni postigao sa tužilaštvom, a s obzirom na to da je od dana kada je počinio incident bio u pritvoru, ti dani uračunati su mu u kaznu zatvora.

Naime, ova stravična scena se početkom juna odigrala u dvorištu Osnovne škole "Vuk Karadžić", kada je muškarac napao sina i brutalno ga pretukao jer ga je, prema nezvaničnim informacijama, dečak slagao da će ostati duže u školi zbog časa informatike, a zapravo je s godinu dana starijim drugarima bio u školskom dvorištu na proslavi male mature.

Tada je na društvenim mrežama, kao bomba, odjeknula vest propraćena video-snimkom na kojem se jasno vidi kako B. L. zverski tuče bespomoćnog sina. Dok je grupa dece na igralištu proslavljala završetak osmog razreda uz upaljenu baklju koju je držao nesrećni dečak, njegov otac se za sekund probio kroz masu, oborio tinejdžera na zemlju i počeo da ga šutira, dok su ostala deca nemo posmatrala nemili događaj.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

 

Javnost je, zgrožena postupkom B. L., stavila oca na stub srama, a negativni komentari na društvenim mrežama samo su se nizali.
- Jadno dete, ma šta god da je učinio, nije vredno da ga otac omalovažava i sramoti pred drugim đacima. Nadam se da neće imati traume za čitav život i da će otac dobiti zasluženu kaznu - bio je samo jedan od komentara koji su napisani ispod spornog video-snimka.

Na svu sreću, dečak je prošao bez težih posledica, čemu je doprinelo i to što je jedna od nastavnica uspela da povuče oca i odvoji ga od sina.

Nastavnici ove osnovne škole istakli su nakon incidenta da porodica nije problematična, te da su i dečak i njegova sestra dobri đaci i sportisti.
- B. L. jeste sportista, kao i njegov sin, uopšte ne možemo ovde u selu da odgonetnemo zašto je to uradio. Moguće da je u njemu proradio bes kada je video da od sve dece baš njegov sin drži baklju, ali svakako nije rešenje da se s detetom u takvim situacijama tako postupa. Stvarno smo svi u čudu, ne deluje kao osoba koja bi tako nešto učinila - rekli su zaposleni ove ustanove za Srpski telegraf.

Psiholog: Batinanje nije rešenje

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 


Psiholog Aleksandra Janković ispričala je za naš list da roditelji koji na ovaj način kažnjavaju decu dobijaju samo kontraefekat.
- Problem je što veliki broj roditelja vaspitava decu na ulici i to često biraju demonstrativno šamaranje i vikanje pred svima. Preterano reagovanje na dečje ponašanje bilo gde na javnom mestu neće roditelja učiniti adekvatnijim i neće uspeti da nadoknadi nedostatak komunikacije i dobrog odnosa, koji mora da počne u kući. Detetu će samo biti gore i dobiće teško izbrisive traume, a neće poboljšati svoje ponašanje. Pitanje je šta mu tako poručuje, da sutradan može i on to isto da uradi ocu - naglasila je Jankovićeva.

Dobar čovek, nikom se nije zamerio

Komšinica B. L. istakla je da je on dobar čovek i da nikada ranije nije imao ovakve incidente.
- Meni nije jasno... Otac godinama drži dragstor i nikad se za njega nije čulo da je loš, da se s nekim svađao. Znam ga kao dobrog čoveka, tu smo godinama. Nikom se nije zamerio, moguće da je to dete mnogo nešto prekardašilo da je on izgubio kontrolu - rekla je ova meštanka Doljevca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading