BELIVUKOV ZLOGLASNI KLAN OSTAJE BEZ NEKRETNINA?! Nevoljinoj grupi oduzimaju stanove i lokale u Beogradu, pod lupom i vila u Kotoru

Autor: Republika

Hronika

10.08.2021

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veljku Belivuku i pripadnicima njegove kriminalne grupe, koji su optuženi za pet brutalnih ubistava, otmice, silovanje i trgovinu drogom i oružjem, preti i oduzimanje imovine, čije poreklo istražitelji već uveliko proveravaju!

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/Strahinja Aćimović, Pixabay

Velja Nevolja

Pod lupom finansijske istrage našle su se brojne firme povezane s pripadnicima klana i njihovim najbližim rođacima, vredne nekretnine, automobili, ali i skupoceni satovi, nakit, sefovi i dinarski i devizni računi.

- Sumnja se da su prljav novac ulagali u firme, gradnju stambenih objekata, fudbalske klubove, ali i fudbalere. Samo tokom pretresa preko 20 stanova koje su koristili mafijaši otkrivena je i dokumentacija za parcele koje su otkupili, stanove u izgradnji, ali i preko 10 "roleks" satova i automobila. Koliko se tu novca vrtelo, svedoči čak i to da su nađene mašine za brojanje para, ali i ugovori o pozajmicama, za koje se veruje da su fiktivni - otkriva izvor.

Prema njegovim rečima, sva imovina za koju ne budu mogli da dokažu poreklo, uključujući i novac pronađen u kućama i na računima, biće oduzeta.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Kuća strave u Ritopeku

- Belivuk, koji je izjavio da je kao zaposlen u podrumu pića mesečno zarađivao oko 60.000 dinara, moraće da dokaže kako je uspeo da sakupi preko 30.000 evra u kešu, da kupi stan od preko 80 kvadrata, da zida vilu na Zvezdari, kao i da kupi druge nekretnine. Njegova supruga je, recimo, suvlasnik rentakar agencije, kao i vlasnik stana u Beogradu. Prema do sada prikupljenim izveštajima i dokazima, Belivukovi teško da su mogli da imaju sve to, odnosno postoji znatna nesrazmera između zvaničnih prihoda i onoga što poseduju - objašnjava izvor  Kurira i dodaje da je Belivuk na saslušanju izjavio da ne zna koliko mu žena zarađuje.

- Sumnja se da je finansijska korist koju su članovi klana stekli desetostruko veća od one koja je tokom dosadašnje istrage otkrivena. Finansijska istraga teče od prvog dana paralelno s prikupljanjem dokaza za brutalna ubistva. Međutim, ovo je komplikovan proces, jer treba ući u trag svim tokovima novca, sumnja se da je otvoren i niz fiktivnih preduzeća, a da je, recimo, finansiranje fudbalskih klubova išlo u vidu preprodaje igrača, ali i sponzorisanja klubova - kaže sagovornik.

On dodaje da je u godini pred hapšenje stručnjak za informacione tehnologije, za kog se ispostavilo da je surovi ubica, Srđan Lalić, kupio nekretninu u Beogradu, ali i kuću u mestu Perast kod Kotora.

- Interesantno je da je većina firmi, stanova, kuća i lokala koje grupa poseduje kupljena tokom 2020 - objašnjava izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading