NEZAPAMĆENA DRAMA TURSKE PORODICE NA AUTO-PUTU: Zaboravili dete na pumpi i otišli!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niška policija našla devojčicu (14), zbrinula je i sačekala da roditelji dođu po nju.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Nezapamćena drama odigrala se kod Niša. Roditelji iz Turske zaboravili su ćerku (14) na jednoj benzinskoj pumpi, a to su primetili tek kada su prošli nekoliko gradova, i to u Lapovu. Dramatična potraga za detetom odigrala se u subotu oko 7.45 na deonici auto-puta Beograd-Niš. Devojčica je vraćena roditeljima zahvaljujući niškoj policiji, kojoj su nestanak prijavile kolege iz Lapova.

Turski državljani putovali su sa odmora iz svoje zemlje u zapadnu Evropu, a na benzinskoj pumpi kod Niša zaustavili su se zbog kraće pauze.

- Roditelji su na pumpi izašli iz vozila da bi kupili hranu, a u kolima su ostavili sina i ćerku jer su spavali. Međutim, devojčica se u jednom trenutku probudila i izašla da bi pronašla roditelje. Međutim, mimoišla se s njima, pa su oni ubrzo seli u kola bez nje i nastavili put. Tek kada se dečak na zadnjem sedištu probudio, viknuo je da mu nema sestre, pa su oni tek u Lapovu shvatili da su ćerku ostavili na benzinskoj stanici - objašnjava izvor za medije.

Roditelji su odmah o nestanku ćerke obavestili policiju u Lapovu, koja je to javila kolegama u Nišu.

- Policijski službenici ubrzo su stigli na spornu pumpu kod Niša i zatekli devojčicu iz Turske kako sedi na klupi. Kod sebe je imala pasoš kojim im je potvrdila identitet, pa su policajci ostali pored nje dok se njeni roditelji i brat nisu vratili na to mesto po nju, a onda su svi zajedno nastavili put - objašnjava izvor.

Sličan incident desio se nedavno u Beogradu, kada je 28. jula, oko 15 časova, u autobusu na liniji 35L na okretnici na Lešću pronađen dečak V. H. (4).

- Jedan od putnika pitao je vozača čije je dete koje spava samo na sedištu, na šta je on rekao da se i on to pita, pa je odmah o svemu obavestio policiju, a ona Hitnu pomoć - ispričao je jedan od očevidaca iz autobusa.

Dečaka iz busa nisu ni tražili

Roditelji dečaka V. H. (4), koji je nađen u autobusu na beogradskoj liniji 35L, nisu prijavili nestanak deteta.

- Tek kada je policija došla do njih, majka je počela da pravi dramu kako joj je nestalo dete, pritom je bila u alkoholisanom stanju - rekao je prošle nedelje izvor iz istrage.

Na lice mesta odmah su došli radnici Centra za socijalni rad i preuzeli dečaka, a onda i utvrdili njegov identitet. Oni su odmah pokrenuli postupak kontrole, u okviru koje je proveravano pod kojim uslovima je dete ostalo samo, uslovi u kojima dete živi, kompetencije roditelja, kao i da li je dečak zanemarivan i zlostavljan.

Izveštaj centra o slučaju ostavljenog dečaka stigao je u Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu 4. avgusta i sada se čeka njihova odluka o krivičnom gonjenju roditelja deteta. Ukoliko centar utvrdi da su roditelji zanemarivali dužnost zbrinjavanja i vaspitavanja, protiv njih će biti podneta krivična prijava zbog zapuštanja i zlostavljanja.

U Centru za socijalni rad u Beogradu rekli su tada da je dete dobrog zdravstvenog stanja i da je adekvatno zbrinuto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading