POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV NASILNIKA IZ NOVOG SADA: Kontić brutalno pretukao mladića ispred lokala

Autor: Republika

Hronika

06.08.2021

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužnica koju je Više tužilaštvo podiglo protiv Ivana Kontića (31) iz Nikšića, koji se tereti da je prošle godine pokušao da ubije Miljana M. (28) iz Beograda, potvrđena je, ali nije pravosnažna.

Republika

Foto: MUP Srbije

Kontić muči udara Miljana

Istraga je završena 5. maja i Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv okrivljenog Ivana Kontića zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, okrivljenog L. O. zbog učestvovanja u tuči i okrivljenog V. L. zbog pomoći učiniocu posle krivičnog dela, prenosi dnevnik.rs.

O. L. i L. V. su mesec dana bili u pritvoru, a sredinom oktobra prošle godine su pušteni da se brane sa slobode.

Protiv Kontića se vodila istraga zbog sumnje da je 24. avgusta prošle godine pretukao Miljana M. Video onoga što se te noći dogodilo u Jevrejskoj ulici osvanuo je na društvenim mrežama dve nedelje kasnije. Nakon brutalnog prebijanja, Miljan. M. je sa povredama završio u bolnici, a osumnjičeni Kontić je pobegao u Crnu Goru.

Po međunarodnoj poternici koja je za njim bila raspisana, Kontić je uhapšen 11. oktobra u Podgorici, u iznajmljenom stanu. On je u decembru 2020. izručen našim pravosudnim organima, a na saslušanju je tvrdio da nije pobegao iz Srbije, već je u Crnu Goru otišao pre bilo kakvog pokretanja postupka protiv njega.

Prilikom saslušanja u tužilaštvu 11. decembra, Kontić je negirao krivicu i tvrdio da je bio prvi napadnut. Tvrdio je da je snimak s nadzornih organa isečen i da je javnosti prikazan samo deo događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading