DETALJI BRAČNE DRAME U KNEŽEVCU: Čak 9 puta nožem izbo suprugu pred decom

Autor: Republika

Hronika

05.08.2021

16:32

N. D. (36) iz Novog Kneževca 9 puta je nožem izbo svoju suprugu Ž. D. (44), a zatim pokušao da počini samoubistvo, skočivši sa mosta na Tisi.

ST/V. LUKIĆ

Foto: Ilustracija

Fizičkom napadu, koji se dogodio sredinom jula, prethodio je verbalni sukob supružnika, zbog ženinog navodnog neverstva.

Jezivo porodično nasilje dogodilo se pred maloletnom decom supružnika, sinom i ćerkom, kada je muškarac, inače mesar po struci, potegao nož i u predelu grudi izbo suprugu. Kao motiv napada komšije navode neverstvo supruge, prenosi Informer.

Šokirani smo kada smo čuli šta je uradio. Iako svi u mestu znaju da ga je žena varala, to ne opravdava ovo krivično delo. Imaju dvoje dece, ćerku i sina i što je najgore, sve se desilo pred njihovim očima - priča jedan komšija u neverici.

Porodična drama desila se u mađarskom Domu kulture, u Kulturno-umetničkom društvu u Novom Kneževcu, gde je bračni par sa decom živeo u dvorišnom stanu, a zauzvrat su radili kao domari na održavanju objekta.

Kada je izbo ženu nožem, N. D. je otišao do mosta i skočio u Tisu gde je pokušao da počini samoubistvo. Ipak to nije uradio, a nakon što je isplivao, sačekala ga je policija i uhapsila. Iako teško ranjena, žena je uspela da ih pozove. Sve se događalo dok je bio još dan - otkrivaju komšije detalje ove drame.

Verbalno nasilje je prema njihovim rečima, trajalo dosta dugo, a česte svađe bile su neizdržive i za njegove roditelje koji su sinu, snaji i unucima izgradili kuću u dvorištu.

- Njegovi roditelji su divni ljudi, pružili su im sve pogodnosti. Lepo su sredili dvorišnu kuću i nameštaj, iako su bili protiv tog braka, ali kada su videli da im se sin zaljubio, popustili su. Venčali su se 2008. godine. Međutim, svađe su postajale sve češće i neizdržive zbog ženinog neverstva, pa su se preselili u mađarski Dom kulture. Ona je bila razlog što su se odselili - navodi komšija.

N. D. je posle pokušaja ubistva supruge smešten u Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti "Sveti Vračevi" u Novom Kneževcu. Slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu.

Povređenu ženu je novokneževačka Hitna pomoć u teškom stanju odvezla u Opštu bolnicu u Senti, a zatim je hitno prebačena u novosadski Klinički centar Vojvodine. Prema nezvaničnim informacijama, ona više nije u životnoj opasnosti.

N. D. inače nije bio zaposlen, iako je po struci mesar.

Njegov otac je sve finasirao. Imao je nekada firmu, vredan je i pošten čovek. Ne znam šta mu se desilo da počini to krivično delo - priča komšinica.

Komentari (0)

Loading