POBEDA DARKA ŠARIĆA: Sud odbio optužbu!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

06.12.2017

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu pravosnažno je, zbog apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja, odbio sve optužbe protiv Darka Šarića,kojima se teretio za podstrekavanje bosanskih i hrvatskih organa da mu izdaju lične dokumente na tuđe ime, odnosno na ime Tomislav Savanović.

RepublikaFoto: e-stock
Optužba je odbijena zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja 18. oktobra ove godine

Ovom odlukom potvrđen je deo presude Trećeg osnovnog suda u Beogradu iz jula ove godine kojim je odbijena optužba protiv Šarića za dva krivična dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja

Istom odlukom, Viši sud u Beogradu je preinačio presudu u delu u kojem je Šarić bio osuđen na tri meseca zatvora zbog jednog krivičnog dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, tako što je odbio optuzbu.

Optužba je odbijena zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja 18. oktobra ove godine, nakon donošenja prvostepene presude, a pre nego što su spisi predmeta dostavljeni Višem sudu na postupanje, navodi se u saopštenju suda. 


Šariću se inače u Specijalnom sudu sudi po optužbama da je organizaor kriminalne grupe koja je švercovala kokain iz država Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, kao i da je sa saradnicima "prao pare" u Srbiji.

Inače se nalazi u pritvoru Centralnog zatvora od hapšenja 2014. kada se nakon višegodišnjeg bekstva predao organima Srbije.

Kada je reč o slučaju falsifikovanih dokumenata, on je bio optužen da je dve godine pre pokretanja akcije "Balkanski ratnik" i obračuna države sa njegovom kriminalnom grupom, 2007. godine u hrvatskom konzulatu u Bosni i Hercegovini priložilo falsifikovanu ličnu kartu BIH, izvod iz matične knjige rođenih i uverenje o državljanstvu Hrvatske na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojih mu je izdat pasoš.


Potom je, kako se sumnja, nadležnim službama u Zagrebu priložio falsifikovani izvod iz zemljišnih knjiga u tom gradu na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojeg mu je u evidenciji MUP-a Hrvatske kao adresa prebivališta uneta zagrebačka adresa iz lažnog pasoša.

Na osnovu lažne dokumentacije Šariću je iste godine izdata i hrvatska lična karta na ime Tomislav Savatović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading