UHAPŠEN BIVŠI DIREKTOR AERODROMA "NIKOLA TESLA"!

Autor:

Hronika

04.12.2017

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su prethodnih dana, u više odvojenih akcija na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, koje su posebno vezane za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, uhapsili 56 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2008. godine do danas počinili više korupitivnih krivičnih dela, među kojima je i bivši direktor beogradsko aerodroma.

RepublikaFoto: Tanjug
Aerodrom Nikola Tesla

Kako je saopšteno iz MUP-a, jedan od uhapšenih je i Velimir Radosvljević, nekadašnji direktor "Nikole Tesle", i to zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja.

U akcijama  koje su u saradnji sa nadležnim tužilaštvima sprovedene na teritoriji Beograda, Novog Sada, Pančeva, Smedereva, Zaječara, Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Prokuplja, Pirota i Novog Pazara uhapšeni su osumnjičeni koji su koruptivnim krivičnim delima oštetili budžet Republike Srbije, budžete lokalnih samouprava i druga privredna i fizička lica za više od 8,4 miliona evra. 

Takođe, u akciji usmernoj na suzbijanje sive ekonomije zaplenjeno je 31.627 boksova cigareta različitih marki  bez akciznih markica, vrednosti oko 50 miliona dinara.

RepublikaFoto: Uprava carine
Zaplenjeno je i 31.627 boksova cigara

Osim Radosavljevića, među uhapšenima su i četiri policijska službenika, bivši stečajni upravnik preduzeća ''Zastava Kovačnica u stečaju'', kao i zaposleni u preduzećima ''Železnice Srbije'', ''Poštanska štedionica – ekspozitura Vršac'', u banci ''Inteza - ekspozitura Pančevo'' i „Jugobanci-JU banci“ AD Kosovska Mitrovica, kao i vlasnici i odgovorna lica u privrednim društvima.

U sklopu akcije zbog postojanja osnova sumnje da su počinili korupitivna krivična dela, krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv 40 osoba. 

Uhapšeni je osumnjičen za zloupotrebu položaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su i bivše odgovorno lice Aerodroma ''Nikola Tesla", Velimira Radosavljevića, osumnjičenog da je od marta 2013. do aprila 2014. godine zloupotrebivši službeni položaj ošetetio to preduzeće za za više od 41.000 evra. 

Postoje osnovi sumnje da je Radosavljević iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja,  marta 2013. godine, suprotno Zakonu o javnim nabavkama, bez sprovođenja propisanog postupka i mimo predviđenog godišnjeg plana investicija, zaključio Ugovor o iznajmljivanju infrastrukture za implementaciju Disaster Recovery rešenja sa jednim beogradskim privrednim društvom, sa inicijalnim ugovorenim periodom važenja od 36 meseci. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading