VAN DAM POKRIVALICA ZA PANTERE! Pljačkaši juvelirnice uhapšeni u autobusu Pariz - Beograd

Autor:

Hronika

29.07.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nesvakidašnjoj filmskoj pljački koja se u utorak po podne odigrala u pariskoj juvelirnici "Šome", ni kriv ni dužan, ulogu je dobio i glumac Žan Klod van Dam.

RepublikaFoto: youtube.com/Volvo Trucks
Žan-Klod van Dam

Čuveni borac iz akcionih filmova Žan-Klod van Dam pazario je naočare u optičarskoj radnji pored juvelirnice u trenutku kad su pljačkaši, uz pretnju pištoljem, otimali nakit vredan između dva i tri miliona evra. Parižani su sve vreme ispred optičarske radnje vrebali Van Dama da bi se slikali s njim i niko nije obratio pažnju šta se događa pored njih.

Pljačkaši su uspeli da uteknu, a jedan od njih je u bekstvu koristio električni trotinet. Kad je zasvirao alarm, koji je prizvao policiju, počela je potera za, po svemu sudeći, pripadnicima balkanske bande "Pink Panter" ili njihovim plagijatorima. Mediji su preneli da su pljačkaš i saučesnik prethodno iznajmili sobu u pariskom arondismanu tri. Policija je u sredu u sobi našla dokaze da su autobusom, redovnom linijom, krenuli u Beograd. Počela je jurnjava za autobusom. Policijskim stanicama je dostavljen opis jednog pljačkaša: reč je o prosedom čoveku, obučenom u sivo odelo sa kravatom.

Francuski specijalci iz Meca zaustavili su autobus oko 13 časova na auto-putu nedaleko od granice sa Nemačkom.

- U autobus su ušle naoružane osobe u civilu, vičući na francuskom jeziku: "Policija, policija!" U tom trenutku nastao je haos jer putnici nisu znali šta ih je snašlo. Policajci su strogo naredili putnicima da se niko ne pomera i za samo nekoliko sekundi u potpunosti su kontrolisali autobus. Uperili su pištolje u nas, kao u nekom filmu - opisao je jedan od putnika za portal Svi Srbi u Parizu.

RepublikaFoto: FB/Svi Srbi u Parizu

Policija je potom izvodila jednog po jednog iz autobusa i detaljno pregledala torbe.

- Otvarali su svaku kutijicu - prenosi ovaj putnik.

Nedugo potom dva putnika su uhapšena.

- U jednom trenutku stavili su lisice dvojici muškaraca srednjih godina koji su se vozili na spratu autobusa - naveo je.

Francuski mediji preneli su da je u jednoj od torbi iz autobusa nađen veći deo plena iz juvelirnice. U šturom saopštenju policije navedeno je da je reč o dvojici Crnogoraca (44) i (54). Francuski zvaničnici su šokirani načinom na koji je pljačka izvedena, nonšalancijom i smelošću pljačkaša. Sve ukazuje da je reč o bandi "Pink Panter", uglavnom sastavljenoj od Srba i Crnogoraca, koja hara po zlatarama i vilama bogatih ljudi širom Evrope. Neko je prebrojao, na osnovu hapšenja i presuda u više zemalja, da ih u bandi ima 120. Sada će tom spisku biti pridodata još dvojica.

Pokupio sve s poslužavnika

Pljačka se dogodila u utorak oko 17 časova. Kamere su snimile jednog muškarca koji nije bio maskiran. Mediji prenose da je, kako se može videti na snimcima kamera, jedan od uhapšenih prvo tražio da mu zaposleni pokažu nakit koji je navodno želeo da kupi. Prodavci su nakit stavili na poslužavnik ispred njega. On je nakon toga je izvukao automatski pištolj, uzeo sve sa poslužavnika, ubacio plen u torbu i izašao. Povređenih nije bilo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading