DEČAK IZ PARAĆINA KOG JE UDARILA STRUJA U TEŠKOM STANJU: Potrebne dve najređe krvne grupe!

Autor: Republika

Hronika

29.07.2021

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petnaestogodišnjak iz Paraćina V. M. koji je u nedelju veče na železničkoj stanici doživeo strujni udar, a koji je iste noći prebačen na dalje lečenje u Beograd, nalazi se u teškom stanju, a u toku je akcija prikupljanja jedinica krvi.

RepublikaFoto: youtube.com/RTS
Foto: Ilustracija

Apel za dobrovoljne davaoce kruži društvenim mrežama, a kako je potvrđeno iz Crvenog krsta Paraćin, potrebni su davaoci B- i 0- krvne grupe.

Od juče u pet sati do ovoga trenutka imamo 22 osobe koji mogu dati krv jer zadovoljavaju kriterijum da imaju B- i 0- grupu. Inače, zvao je veliki broj ljudi sa drugim krvnim grupama očekujući da dođe do zamene, međutim, nema rezervi za zamenu, jer su to najređe krvne grupe - rekli su iz CK Paraćin.

U razgovoru za Telegraf.rs kazali su da su ih kontaktirali beogradski lekari jer je detetu potrebno oko šest jedinica krvi dnevno.

- Mi smo stupili u kontakt sa Zavodom za transfuziju krvi Niš, očekujemo pozitivan odgovor da u toku sutrašnjeg dana prikupimo preko 20 jedinica krvi, što će pokriti potrebe za naredna tri do četiri dana - naveli su.

Kako je rekla porodična prijateljica, dečak se jutros probudio i pitao za majku, te da nije bio svestan prethodnih dana. Prenela nam je i da je već operisan, te da je za sada potrebna samo krv.

Kako su prethodno mediji preneli izjavu direktora ćuprijske bolnice, V. M. nije zadobio samo opekotine, već je kao posledica strujnog udara ugrožen i rad srca pacijenta.

Podsetimo, dečak se popeo na vagon voza. Sa njim su navodno bila i dvojica drugova koji navode da nisu videli trenutak kada ga je udarila struja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading