(VIDEO) SRBIN UHAPŠEN U ŠPANIJI, NA JEDRILICI IMAO TONU KOKAINA: Spektakularna akcija policije, zaplenjena droga vredna MILIONE!

Autor: Republika

Hronika

28.07.2021

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državljavnin Srbije uhapšen je na Atlantiku, u blizini Azorskih ostrva, sa tonom kokaina na jedrilici, kojom su učestvovali u regati! Osim Srbinu, lisice su stavljene i Hrvatu i Belgijancu.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Španska policija uhapsila Srbina

Kako prenosi portal Opinion de Malaga, sumnja se da je britanski narko-kartel angažovao trojicu iskusnih skipera da prevezu drogu jedrilicom, vrednom čak 100 miliona evra, a kokain je bio sakriven u unutašnjosti broda u posebno napravljenim bunkerima.

- Droga je zaplenjena kod Azorskih ostrva, a utvrđeno je da je grupa angažovala državljane Srbije, Hrvatske i Belgije koji su bili vešti u prelaženju okeana i koji su to već više puta radili. Reč je o ljudima koje je policija ranije istraživala i držala na oku - navode španski mediji.

Policajci su čamcima presreli jedrilicu, koja je odvučena do Gran Kanarije.

- Agenti su više od dva sata pretraživali jedrilicu kako bi našli gde je sakriven kokain, a uhapšeni su bili izuzetno mirni, jer su bili uvereni da istražitelji ne mogu da pronađu pakete sa drogom - preneli su španski medij.

Kako se navodi kokaine je bio spakovan u pakete od po kilogram, a prostor u kome su ga držali je bio izuzetno skrovit.

Procenjena vrednost zaplenjenog kokaina je u Španiji 40 miliona evra, dok bi u Velikoj Britaniji, za čije tržište je navodno spreman, dostigao vrednost preko 100 miliona evra!

- Šverceri su planirali drogu da prodaju "na kilo". Zanimljivo je da su imali potpuno nov i kreadivan modus operandi - iznajmljivali su plovila koja su i ranije učestvovala u regatama, prijavljivali ih za regate i tako se "švercovali" sa takmičarima i običnim građanstvom. Istraga je pokazala da je ova jedrilica bila prijavljena za poznatu turu još u januaru, te da su krenuli iz Lanzarotea, a završili na Martiniku i Malim Antilima, te da im je ti sve vreme bio alibi za prelazak Antantika u kružnoj ruti - piše Opinion de Malaga i dodaje da je kokain trebalo da stigne u špansku luku u Kosta de Solu.

Paketi kokaina koje su agenti španske policije izvukli iz unutrašnjosti skupocene jedrilice imali su više različitih oznaka, a bili su upakovani u celofane različitih boja.

- Na nekima od njih pisalo je "kapo", a na drugima su bile slike aviona i "ferarija" - prenose španski mediji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading