NOVI DETALJI LIKVIDACIJE VOĐE ZVEZDINIH NAVIJAČA: Ubica Dunjića se krije na Malti!

Autor:

Hronika

27.07.2021

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpskog begunca Vladimira Đurovića kriju jataci "kavačkog klana" okupljeni oko navijačke grupe Grobari, saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Starsport
Velibor Dunjić

Suđenje za ubistvo vođe navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića u maju 2014. ispred splava "Džimis" u Beogradu juče je u Višem sudu u Beogradu ponovo počelo iz početka zbog promene u sudskom veću, a do prvooptuženog za ubistvo tadašnjeg šefa obezbeđenja splava Vladimira Đurovića policija ni posle više od sedam godina još nije došla. Sudiju Zorana Đorđevića u ovom postupku zamenila je koleginica Ana Trifunović Đuričković i ona je juče održala pripremno ročište, koje je, po zakonu, zatvoreno za javnost i predstavlja početak suđenja.

Odbegli Đurović se, kako saznajemo, krije na Malti, gde najverovatnije egzistira s lažnim dokumentima, navodi izvor Srpskog telegrafa.

- Pošto je likvidirao Dunjića, vođu frakcije Hijene, Đurović se krio po štekovima u unutrašnjosti Srbije, a odatle se preko navijačkih puteva i tajnih kombinacija stacionirao na Kosovu. Međutim, i tamo je menjao lokacije kad je postalo vruće posle hapšenja pripadnika "kavačkog klana". Pošto je stupio u kontakt s navijačima iz tabora Grobara na Malti koji su istim putevima sakrili i odbegle članove ovog klana, Vladimir je pobegao na Maltu i uzeo lažni identitet - ispričao je izvor Srpskog telegrafa dobro upućen u dešavanja u podzemlju.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
"GROBARI SAKRILI UBICU": Žrtva Velibor Dunjić

Iza Dunjića je bila bogata kriminalna prošlost. Protiv njega je bilo podneto više od 40 krivičnih prijava. U momentu ubistva protiv njega je vođeno pet postupaka, a suđeno mu je za nasilničko ponašanje, nanošenje teških i lakih telesnih povreda, izazivanje opšte opasnosti, remećenje javnog reda i mira, kao i za napade na službena lica.

Promenila iskaz i više se ne odaziva

Sa Dunjićem u automobilu bila je njegova devojka Nina Šobota, koja je pogođena u stomak i butinu. Šobotova je tokom suđenja potpuno promenila iskaz u odnosu na onaj koji je dala u istrazi, pa je u sudnici 2019. ispričala da je Dunjić imao pištolj i da ga je uperio u pravcu splava pre nego što je na njega pucao Đurović. Ona je pozivana i posle promenjenog svedočenja na dodatna ispitivanja, ali se više nije odazivala na sudske pozive. Šobotova je ispričala da je prikrivala istinu jer se nakon ubistva plašila za sopstvenu bezbednost, ali i da bi mogla da bude krivično gonjena.

Za Dunjićevo ubistvo sudi se i tadašnjem suvlasniku splava Milošu Milosavljeviću, koji je optužen da je uništio opremu za video-nadzor koja je snimila ubistvo, Bojanu Starovlahu i Goranu Kneževiću, koji se terete da su navodno pomogli Đuroviću da pobegne s mesta događaja.

Još u istrazi petoro optuženih je priznalo krivicu i oni su osuđeni. Preostali u postupku sva nedela koja se njima stavljaju na teret pripisuju već osuđenima.

Suđenje traje već šest godina, ali što je skandalozno, održano je ukupno samo sedam ročišta.

Ključni dokaz koji Đurovića nedvosmisleno povezuje s ubistvom Dunjića jeste pištolj kojim je počinjen zločin i na kome je nađen DNK trag osumnjičenog. To oružje iz Dunava su u noći ubistva 16. maja izvukli ronioci Žandarmerije.

Nudio nagodbu za manju kaznu

Godinu dana posle ubistva Vladimir Đurović je preko posrednika poslao poruku istražnim organima da želi da se preda uz nagodbu. U zamenu za priznanje da je ubio Velibora Dunjića ubica je navodno tražio manju zatvorsku kaznu.

- Osumnjičeni Đurović je odmah posle zločina pobegao iz Beograda. Pošto mu je supruga bila trudna, preko posrednika je poručio da je spreman da se preda čim se ona porodi. Begunac je predložio da potpiše sporazum o priznanju krivice - pisali su beogradski mediji 2015.

Pucao kroz prozor

Vladimir Đurović je, prema rekonstrukciji, izašao sa splava, prišao kolima, pokucao na prozor i, kada je Dunjić spustio staklo, ispalio u njega sedam hitaca. Pištolj je potom dao drugom optuženom koji ga je bacio u Dunav. Kao motiv ubistva pominjalo se navodno reketiranje splavova u Beogradu i sukob oko obezbeđivanja ovih mesta za provod.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Cerak

28.07.2021 01:19

Nastavite da se istrebljujete, to nam svima odgovara.