(VIDEO) PUKOVNIK KOD MARIĆA OTKRIO MRAČNE TAJNE DEVEDESETIH: Ubistvo Đinđića bilo je samo prvi korak, ZEMUNCI SU HTELI MNOGO VIŠE!

Autor: Republika

Hronika

27.07.2021

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji komadant niškog odreda žandarmerije, pomoćnik komadanta žandarmerije, koji se borio u Slavoniji i na Kosovu, pukovnik Radoslav Mitrović, gostovao je u emisiji Goli život kod Milomira Marića i govorio o brojnim događajima iz turbulentnih devedesetih godina prošlog veka.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Milomir Marić i Radoslav Mitrović

Po završetku petooktobarskog puča i dolasku DOS na vlast, Mitrović se našao u nemilosti novog režima i završio je u zatvoru.

O tom periodu, on već na početku intervjua kaže:

- Mi koji smo branili zemlju postali smo teret novoj vlasti i novoj državi. Više poštovanja imali su oni koji su odbili da brane Srbiju i da izvršavaju zadatke - naveo je Mitrović.

Govoreći o Zemunskom klanu i njihovoj ulozi u ubistvu tadašnjeg premijera Zorana Đinđića, Mitrović ističe da je njihov cilj bio daleko veći.

- Njihov plan bio je preuzimanje kompletne kontrole nad državom. Ubistvo Đinđića bio je samo prvi korak, hteli su da idu dalje - naveo je između ostalog Marićev gost.

Za vreme svog boravka u Centralnom zatvoru, Mitrović je imao priliku iz prve ruke da vidi u kakvim uslovima je živeo jedan od Zemunaca, a kasnije svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi.

Bagzi je bio privilegovan, bio je u sobi predsednika Miloševića u Centralnon zatvoru. Njegova robija je bolja nego godišnji odmor - naveo je pukovnik.

On je ispričao kako je Dušan Krsmanović, jedan od visokopozicioniranih pripadnika Zemunskog klana, kome se na teret stavljaju brojna ubistva, otmice, dilovanje droge, slavio kada je dobio samo 20 godina robije.

- On je sarađivao, sve je objasnio, na njegovim iskazima temelji se presuda protiv atentatora na Đinđića. Očekivao je 40 godina, a kada je dobio 20, častio je nedelju dana. Nije znao šta će od sreće - konstatovao je Mitrović.

 


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading