TRAGEDIJA NA LETOVANJU U GRČKOJ: Zlatko se udavio u plićaku na PLAŽI SMRTI

Autor: Aleksandra GRUJIĆ

Hronika

27.07.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zlatko Belić (53), tehnički direktor u Rudniku olova i Cinka iz Gornjeg Milanovca, utopio se u nedelju na grčkom letovalištu Sarti. Drama se odigrala u plićaku, a Zlatko, koji je na odmor otišao 18. jula sa suprugom Tatjanom (47) i sinom Viktorom (19), nije mogao da pretpostavi da će ga tog kobnog jutra more odvući u smrt.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Hitna pomoć je blagovremeno stigla, međutim, nakon 45 minuta reanimacije, čoveku nije bilo spasa.

- On nije išao daleko od obale, ali, nažalost, talasi su u tom području inače veoma opasni i on, očigledno, nije uspeo da se izbori s njima. Telo je odneto na obdukciju u Solun i u roku od dva do četiri dana saznaćemo uzrok smrti i da li je u pitanju bilo utapanje ili možda neki zdravstveni problem - naveli su nam iz turističke agencije Nikana.gr.

Kako saznajemo u Belićevom preduzeću, obdukciju će pokriti putno osiguranje, posle koje će telo biti vraćeno u Srbiju, dok je po suprugu, sina i njihov auto kojim su doputovali za Grčku juče poslato vozilo iz firme i oni će se danas u toku dana vratiti u Gornji Milanovac.

Zlatko je, pored sina, koji je bio s njim na letovanju, za sobom ostavio i ćerku Anđelu (22), kao i roditelje i dva brata, s kojima je živeo u istoj kući.

Kako ističu uplakane komšije, tragično preminuli muškarac uvek je bio nasmejan i raspoložen za druženje.

- Bio je dobar čovek, uzor svojoj deci, koju je izveo na pravi put. Takođe i na poslu su ga ljudi poštovali i cenili - navele su tužne komšije.

Kako ističe Zlatkov prijatelj, bio je iskusan plivač.

- Uvek je bio oprezan, nikad nije išao duboko u vodu iako je plivač od pete godine. Imao je autoimunu bolest, ali se uspešno lečio i dobro se osećao, ne verujem da je to uzrok njegove smrti - rekao je prijatelj nastradalog.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Branislavu u Baru pregazio BMW

Još jedna tragična nesreća na moru dogodila se u nedelju, nekoliko minuta pre ponoći, kada je u saobraćajnom udesu koji se dogodio u Baru stradala Branislava K. (45) iz Kikinde.

Nesreća se dogodila kada je ženu udarilo putničko vozilo kojim je upravljao V. V. (18) iz Bara, nakon čega je Branislava hitno prevezena u Opštu bolnicu u Baru, gde je podlegla povredama.

- Nažalost, Branislava je preminula u ponedeljak ujutro u Opštoj bolnici u Bar - kazao je rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Bar, tužilac Radovan Ðuričić, potvrđujući da se nezgoda dogodila na magistralnom putu Bar-Sutomore, u Šušnju, kada je vozač BMW naleteo na nju.

Prema rečima očevidaca, mladić koji je upravljao vozilom pokušao je da izbegne druge pešake, ali je, na nesreću, udario u ženu koja se peške vraćala u naselje Šušanj.

On je udario i u zid objekta pored magistrale, a od udara je zadobio lakše telesne povrede. Danas će biti saslušan u tužilaštvu.

Na društvenim mrežama prethodnih dana upozoravali su na talase koji su uobičajeni na Sartiju, ali koji mogu biti kobni i opasni po ljudske živote. U istom danu kada se utopio Belić udavio se još jedan turista, kako nam je nezvanično rečeno, rumunske nacionalnosti. Sedam dana ranije nastradao je i jedan Mađar. Pre tri dana u poslednjem času spasena su dvojica plivača.

- Sarti nije za letovanje, u danu se najmanje utopi jedna osoba... Spasioci su stalno u pokretu, al' ne vredi. Do 12 časova je mirno more, ali posle toga nikako ne ulaziti u vodu. To su opasne rupe u koje se propada, nema postepenog ulaska, već iznenada upadate u rupe, pokriva vas talas i nema vas. Sarti plažu treba zabraniti - naveo je jedan od posetilaca ove plaže na društvenoj mreži.

Zbog jakih talasa, poslednjih nekoliko dana na plažama ovog letovališta istaknuta je crvena zastavica, koja označava da je u tom momentu kupanje u moru zabranjeno. Turisti su uprkos upozorenjima odlučili da se okupaju, što je u oba slučaja rezultiralo utapanjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading