ZVERSKI MUČEN, SVIREPO UBIJEN, NA KRAJU SU MU ODRUBILI GLAVU: Sve je počelo 2017. godine, Goksija je života koštala povezanost sa JEDNIM IMENOM!

Autor: Republika

Hronika

26.07.2021

11:46

Novi dokazi protiv klana Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, gotovo svakodnevno dolaze u javnost, a među njima su monstruozne fotografije na kojima se vidi da su žrtvama odsecali glave, komadali njihova tela, zabadali noževe u leđa i pisali pogrdne poruke na telima.

Tanjug/ RADE PRELIĆ, E-Stock/M. Privatna arhivaRafailović
Velja Nevolja, Goran Veličković i Marko Miljković

Među njima je i Goran Veličković, poznatiji kao Goksi, koji je nestao 3. avgusta prošle godine u centru Beograda. Kako se kasnije saznalo, njega je otela grupa Veljka Belivuka i brutalno ga mučila satima u vikendici u Ritopeku, u kojoj su počinili i ostala ubistva za koja se sumnjiče.

Višečasovno brutalno uživljavanje završilo se ubistvom navijača kojem su potom odsekli glavu.

Od samog starta, Veličkovićev nestanak je povezivan sa sukobom škaljarskog i kavačkog klana, a on je označen kao osoba navodno bliska škaljarskom klanu i Filipu Koraću, za kojeg se pretpostavlja da je jedan od vođa i desna ruka glave klana Luke Bojovića.

Da je Goranov nestanak zaista povezan sa Koraćem potvrdilo se prošle nedelje kada su medijima pokazane fotografije unakaženih tela žrtava Gorana Veličkovića, Aleksandra Gligorijevića, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića. Na fotografiji na kojoj se vidi telo Veličkovića, vidi se kako je na njegovim leđima nožem urezana poruka "Korać je pi*ka", a odsečena glava mu je stavljena među noge.

Ovu, kao i ostalih dvadesetak prikazanih fotografija su načinili sami pripadnici klana kao dokaz svojih zverstava, a onda su ih razmenjivali međusobno i slali suparnicima kao upozorenje. Tako se sumnja da su fotografiju sa pogrdnim natpisom na leđima ubijenog naverovatnije poslali, ili barem nameravali da pošalju upravo Koraću, njihovom suparniku a navodnom Goksijevom šefu.

nestalisrbija.rs/osobe
Goran Veličković Goksi

Sukob oko tribine

Rat kavčana i škaljaraca zbog prevlasti na tržištu narkotika traje od 2014. godine i do danas je odneo na desetine života. Veličković je navodno upravo bio žrtva ovog rata, a osim droge, još jedan sukob povezuje se navodno sa Belivukom, Koraćem i Veličkovićem - sukob oko Partizanove tribine.

Naime, 2017. godine Veljini "Principi" imali su primat na tribini navijača Partizana zbog čega je organizovana pobuna za koju se sumnja da ju je finansirao upravo Korać. Tada je tokom derbija Partizana i Crvene zvezde pokušan prevrat na jugu, kada je došlo do opšte tuče u kojoj je učestvovalo i nekoliko hrvatskih kriminalaca za čije se agnažovanje spekulisalo da je finansirao Korać, a sa cilje prevlasti na tribini.

Navijačka grupa "Jang bojs", čiji je pripadnik bio Veličković, učestvovala je u toj tuči, kao i u pobuni i kasnijem delovanju navijača i suprotstavljenih Belivuku i njegovoj frakciji, koja je u to vreme "gospodarila" jugom.

Podsetimo, kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića uhapšena je kao ogranak kavačkog klana 4. februara i osumnjičeni su za brojna krivična dela - ubistva, otmice, trgovinu narkoticima i silovanje. Svi uhapšeni od tada se nalaze u pritvoru, a istraga se vodi protiv 31 okrivljenog i proširivana je šest puta.

Prema rečima tužioca za organizovani kriminal Milana Nenadića, optužnica protiv ove kriminalne grupe biće podignuta u petak 30. jula.

 

 

Komentari (0)

Loading