PADAJU MASKE: EVO KO JE MISTERIOZNI KAPETAN UMEŠAN U UBISTVO ŠKALJARACA!

Autor: Republika

Hronika

26.07.2021

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestanak više muškaraca povezanih sa škaljarskim kriminalnim klanom u bezbednosnim krugovima povezuje se s Kapetanom (51) koji je godinama stanovao u Baru.

RepublikaFoto: Mup Srbija, Tanjug/Rade Prelić
Foto: Ilustracija

Kako pišu Vijesti, izvor iz bezbednosnih krugova kaže da bi policije Srbije, Crne Gore, ali i Grčke, Španije i Turske, trebalo da pokušaju da utvrde ulogu Kapetana u navodno najmanje deset ubistava članova škaljarskog kriminalnog klana.

- Njegovo ime nije pomenuto ni nakon akcija hapšenja vrhuške kavačkog kriminalnog klana i njihovih saradnika u Beogradu, koje sumnjiče za više monstruoznih ubistava - potvrđeno je “Vijestima” iz bezbednosnih krugova.

Kako pišu, u pitanju je pedesetjednogodišnjak koji je godinama navodno bio deo ekipe sada pokojnog Baranina Alana Kožara, ubijenog 23. jula prošle godine u Grčkoj. Krajem 2019. navodno je promenio dres i “zaigrao” za kavčane...

- Crnogorska policija od februara ne odgovara “Vijestima” u vezi sa tim da li je porodica bilo kog od nestalih crnogorskih državljana, povezanih sa škaljarcima, prijavila da su za nestanak njihovih članova familije odgovorni Kapetan, General ili Fidel i dvojica kosovskih državljana, ali ni da li su te informacije proveravane i ako jesu šta je utvrđeno - pišu Vijesti i prenose da tamošnja policija nije odgovorila na pitanjna o “Kapetanovoj” eventualnoj ulozi u nestanku bezbednosno interesantnih osoba J.J., R.M., S.L., D.H. i Nikole Stanišića, bliskih škaljarskom kriminalnom klanu, kao i frizera iz Bara A.S. koji nije imao kriminalni dosije.

Navode, kako su iz Uprave policije ranije odgovorili “Vijestima” da im je zvanično prijavljen nestanak Stanišića i da ih je porodica Cetinjanina R.M. krajem februara obavestila da su izgubili kontakt sa njim. Mimo toga, prijavljen im je jedino nestanak frizera iz Bara - A.S. koji je bio u rodbinskim odnosima sa škaljarcem D.H.

Od šest osoba, za pet se navodno i dalje traga. Specijalno državno tužilašvo i policija uspeli su da pronađu samo dokaze da je Stanišić otet i ubijen, ali njegovo beživotno telo nisu pronašli. Krajem aprila policija je za smrt tog Podgoričanina osumnjičila kriminalnu grupu koju su navodno formirali Kotorani Slobodan Kašćelan (58) i Radoje Zvicer (39), Nikšićanin Radoje Živković (35) zvani Žuti i Podgoričanin Milan Vujotić (39).

Tada su u akciji Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva uhapšeni Kašćelan, njegov telohranitelj Vladimir Vučković (46) iz Herceg Novog, Kotorani Miloš Radonjić (35), Krsto Maroš (43) i Zoran Kažić (46), kao i Podgoričanin Darko Prelević (31) nastanjen u Pljevljima. Nakon odluke sudije za istragu Višeg suda da po isteku tužilačkog zadržavanja ne odredi pritvor šestorici uhapšenih, odvođenje u Istražni zatvor izbegli su i Radonjić, Maroš i Prelević, a Kašćelan, Vučković i Kažić ponovo su uhapšeni i sprovedeni u Spuž. U toj akciji hapšenje su izbegli Zvicer, Živković, Vujotić, Srđa Jurišević (39) koji je takođe Kašćelanov telohranitelj, Kotorani Dragan (40) i Milan Knežević (39) i Podgoričanin Aleksandar Dragićević (35). Krivičnom prijavom obuhvaćen je i Nikšićanin Zdravko Perunović (45), koji je od ranije u spuškom zatvoru.

Stanišić, blizak škaljarskom kriminalnom klanu, nestao je poslednjeg dana jula 2020. godine, nakon što se navodno sa Cetinja motociklom uputio ka Kotoru. Ni nakon rasvetljavanja tog ubistva, za koje su osumnjičili vrh kavačkog kriminalnog klana, policija nije odgovorila na pitanja o Kraljevčaninu.

“Vijesti” prenose i da je izvor iz bezbednosnih krugova kazao je da bi policije Srbije, Crne Gore, ali i Grčke, Španije i Turske, trebalo da pokušaju da utvrde eventualnu ulogu Kapetana u najmanje deset ubistava članova škaljarskog kriminalnog klana. Navodno, pre nego je nestao Cetinjanin R. M. kome se u Istanbulu izgubio svaki trag, svojoj porodici i prijateljima rekao je da će se naći sa njim. Prema saznanjima “Vijesti”, Kapetan je istog dana kada je Cetinjanin nestao komunicirao i sa J. J. kom se svaki trag izgubio nakon što je sleteo u Barselonu.

Prema nepotvrđenim saznanjima “Vijesti”, D.H. i njegov zet A.S. nestali su sredinom oktobra, na području između Podgorice i Danilovgrada. Policija ni porodicama nije htela da otkriva detalje iz istrage, ali su im rekli da su tu dvojicu Barana tražili i na Žabljaku. Porodica je ranije ispričala za “Vijesti” da je A.S. tog dana rekao da ide do Podgorice da odveze šuru D.H. i da će se odmah vratiti nazad. Od tada mu se izgubio svaki trag, a njegova majka više puta je tražila od policije da joj odgovore što su učinili da nađu A.S. koji je tog dana izašao iz frizerskog salona u kome je i radio,prenosi Blic.

Prema saznanjima “Vijesti”, sa Kotoraninom J.J. porodica nema komunikaciju od 8. novembra, kada je preko Slovenije stigao na aerodrom Marko Polo u Veneciji, i odleteo u Barselonu. Isti izvor tvrdi da mu se u tom gradu izgubio svaki trag.

KO JE KAPETAN

Ono što je javnost saznala pre nekoliko dana je i da je u namamljivanju žrtava na klanje učestvovao i jedan čovek blizak "škaljarskom klanu". Reč je o Milanu R. iz Bara, poznatijem kao Mile Kapetan. On je, kako se sumnja, taj koji je poslednji put slao poruke Aleksandru Šarcu i Lazaru Vukićeviću, lažući ih da je "vepar uhvaćen" i da dođu "da ga muče", aludirajući na Veljka Belivuka.

Čak im je i poslata fotografija na kojoj je ovaj vezan. I dok se prvi nije "upecao", Vukićević je došao na "sastanak smrti". Ubijen je u Ritopeku, posle zverskog mučenja. Šarac je livkidiran hicima u glavu dve nedelje kasnije u Tržnom centru "Ušće".

Milan R. je prema operativnim podacima, sa S. L. iz Podgorice, odao lokaciju gde se kriju Alan Kožar i Damir Hadžić. Oni su posle toga ubijeni. I za Mileta Kapetana postoje saznanja da je ubijen u Crnoj Gori ili u nekoj od zemalja regiona. Iza njegove smrti stoje Radoje Zvicer i njegova ekipa.

Svi ubijeni bili su povezani sa škaljarskim kriminalnim klanom, a neki od njih su, prema saznanjima “Vijesti”, porodicama, prije nego su nestali, kazali da idu na sastanak sa Kapetanom za kojeg su navodno verovali da je i dalje sa njima.

Prema istim informacijama, nakon dvostrukog ubistva u Atini, kada je škaljarski kriminalni klan gotovo obezglavljen likvidacijom jednog od vođa Igora Dedovića i njegovog saradnika Stevana Stamatovića, Kapetan je među škaljarcima optužio Podgoričanina S.L. za izdaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading