RADNIK OBEZBEĐENJA U PANČEVU UBIO U SAMOODBRANI?

Autor: Tanjug

Hronika

03.12.2017

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu oslobodio od optužbi nekadašsnjeg radnika obezbeđenja jedne diskoteke u Pančevu Dejana Simeunovića optužbi za "ubistvo na mah", jer je zaključio da je u samoodbrani ubio I.B. u toj diskoteci 2008. godine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Novom odlukom drugostepenog veća potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Pančevu iz juna 2014. godine

Prema stavu ovog suda Simeunović je oslobođen "jer nije krivično delo ono delo koje je učinjeno u nužnoj odbrani".

Ranijom odlukom Apelacionog suda, koju je u martu bilo ukinulo trećestepeno veće tog suda, Simeunović je bio osuđen na godinu dana zatvora zbog krivičnog dela ubistvo na mah.

Novom odlukom drugostepenog veća potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Pančevu iz juna 2014. godine.

Po nalaženju Apelacionog suda neosnovani su žalbeni navodi Višeg javnog tužioca u Pančevu kojima se ukazuje da u konkretnom slučaju nema mesta primeni instituta nužne odbrane. 

- Naime, kako je okrivljeni palcem okidača izazvao opaljenje metka, učinio prilikom odbijanja istovremenog protivpravnog napada oštećenog, to je pravilno prvostepeni sud našao da u konkretnom slučaju ima mesta primeni instituta nužne odbrane - navodi se u presudi objavljenoj na sajtu Apelacionog suda.


Apelacioni sud je zaključio da nije dokazano da je okrivljeni izvršio krivicno delo ubistvo na mah.

Simeunović se tetetio da je 15. novembra 2008. godine u Pančevu kao pripadnik fizičkog obezbedenja lokalnog kluba ubio na mah I.B. u stanju bitno smanjene uračunljivosti "usled afekta straha visokog intenziteta sa suženjem svesti".

Do ovog incidenta je došlo jer je ubijeni mladić izrevoltiran izbacivanjem iz lokala zbog neprimerenog ponašanja, napre pretio da će klub dići u vazduh, a potom se vratio sa nekoliko prijatelja i pištoljem oko kojeg je nastalo otimanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading