EVO KO JE LAZAR GALIĆ VOZAČ-UBICA SA KARABURME: Nasilnik, falsifikator, pedofil...

Autor: Adelarda POPOVIĆ

Hronika

23.07.2021

22:39

U krivičnom dosijeu Lazara Galića koji je svojim automobilom naneo smrtne povrede mališanu sa Karaburme, Stefanu Baliću(10) smrskavši mu lobanju kada ga je sitroenom pokosio u nedelju 18. jula na pešačkom prelazu, stoje različiti prekršaji, odnosno krivična dela za koja je osuđivan. Suđeno mu je za nasilništvo, falsifikovanje dokumenenta, privredne prestupe, ali i za pedofiliju.

Republika
Privođenje Lazara Galića

Mali Stefan je juče, četvrtog dana od udesa, izgubio životnu bitku i za sobom ostavio nemerljivu tugu.  Monstrum za volanom teško je povredio u udesu i Stefanovog brata Luku (5) kojeg čeka operacija noge, i slomio kičmu njihovom ocu Mihailu Baliću, lekaru Hitne pomoći. Vozač ubica kako je Galić s pravom prozvan je pobegao sa lica mesta, sakrio auto i legao da spava.

Policija je brzo razotkrila da on stoji iza zločina i uhapsila ga. Međutim, dok se dečak nalazio u komi zbog krvarenja na mozgu, Prvi osnovni sud je odbio predlog Prvog osnovnog tužilaštva da Galiću odredi pritvor do 30 dana, ali je Krivično veće pomenutog suda na žalbu tužilaštva poništilo sudsko rešenje i krivac je poslat gde je i trebalo da bude - iza rešetaka.

- Lazar Galić je vodoinstalater iz ulice Dragoslava Srejovića, ima dvoje dece i ženu i velikog psa. Ima loše odnose sa svojim srodnicima. Voli da popije , čudnjikav je i sklon prekršajima. Često ga traži policija na adresi, ali ga retko nalaze. Ima fiktivnu adresu - kazao je izvor Republike.  

Pošto je isplivalo rešenje Prvog osnovnog suda u kojem su navedeni prestupi bahatog vodoinstalatera mi smo pozvali beogradskog advokata Boška Žurića da nam taksativno pobroji, odnosno rastumači zakon i objasni nam za šta je sve vozač- ubica kažnjavan.

Republika
Privođenje Lazara Galića

- Navedena dela kažu da je ova osoba šest putra prekšajno kažnjavana za kršenje saobraćajnih propisa, odnosno da je  dva puta krivično odgovarao za ugrožavanje javnog saobraćaja - rekao je Žurić tumačeći stavku po stavku iz rešenja suda koje je danas poništeno, nakon čega je Galić odveden u pritvor.

Advokat dalje objašnjava da je čovek na kojeg je Srbija kivna, počinio krivično delo iz člana 344, što predstavlja nasilničko ponašanje.

Galić je prema Žurićevom tumačenju zakona osuđivan i za falsifikovanje isprava, za nesavestan rad u privredi, kao i za prikrivanje stvari pribavljenih krivičnim delom. Šokantno je da je bezobzirni vozač i višestruki prestupnik kažnjavan i za obljubu sa detetom.

Debeli dosije koji je počeo da puni u ranim dvadesetim godinama, sa delima za koja je uglavnom uslovno kažnjavan mogao bi da ukazuje da Galića neko štiti ili da su srpski zakoni ma koliko se menjali izuzetno blagi, imajući u vidu da je teško pobrojiti njegova krivična dela, a da je za sva uglavnom kažnjen uslovnim kaznama zatvora koje u zbiru iznose šest i po godina.

Komentari (2)

Loading
Srbin

26.07.2021 16:10

Koliko je još vremena potrebno Srbiji da bi shvatila da 700.000 ovakvih Nevolja, Galića vlada ovom teritorijom i svakodnevno je uništava!

Zabrinut

29.07.2021 07:29

Na koju foru je ovaj mentol uopste bio na slobodi??? Dokle vise ovakve stvari moraju da se desavaju u Srbiji?? Uzas, saucesce porodici.