UCENJENA I SILOVANA U CENTRU ZA SOCIJALNI RAD: Otkriven novi skandal u Sjenici!

Autor:

Hronika

23.07.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korisnica socijalne pomoći H. A. prijavila da je u kancelariji napastvovao direktor Novak Dumić

RepublikaFoto: Photo by Kat Jayne from Pexels
Foto: Ilustracija

Korisnik socijalne pomoći H. F. (40) iz sela kod Sjenice prijavio je policiji u ponedeljak 19. jula da je njegovu suprugu H. A. (39) silovao Novak Dumić (64), direktor Centra za socijalni rad u Sjenici, bivši odbornik Srpske radikalne stranke, a sadašnji član SPS.

Muž silovane žene je policiji do detalja ispričao kako je direktor seksualno napao njegovu ženu u svojoj kancelariji.

- Žrtva je odmah pozvana na saslušanje u policiji povodom ozbiljnih optužbi i tada je priznala da se prepustila Dumiću i da je pustila da je obljubi ne pružajući otpor, a sve u strahu da ne izgubi pravo na socijalnu pomoć. Muž je ovu ženu nagovorio da podnese krivičnu prijavu protiv Dumića za silovanje i ona je u suzama insistirala da joj pomognu policijski službenici - ispričao je izvor iz policije za Srpski telegraf.

Sumnjiva dodela dečjeg dodatka

Dumić je, prema rečima našeg izvora, mnogo puta do sada zloupotrebio položaj i policija je protiv njega pokretala u više navrata krivične postupke.

- Policija je ranije podnosila prijave protiv Dumića za faslifikovanje uverenja za dečji dodatak. On je oko 60 uverenja poklonio moćnicima, direktorima i omogućio im da primaju dečji dodatak, čime je za milione oštetio državni budžet - ispričao je dobroobavešteni izvor.

Iako zvanično nismo dobili Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru, koje je nadležno u ovom slučaju, uprkos upornim pokušajima da s njima stupimo u kontakt telefonski ili putem elektronske pošte, od izvora bliskog istrazi saznajemo da je pokrenut postupak protiv direktora.

- Edis Arifović, zamenik Višeg javnog tužioca u Novom Pazaru, dobio je ovu prijavu za silovanje i Dumić će uskoro biti pozvan na saslušanje u tužilaštvu - rekao je izvor Srpskog telegrafa.

Dumić je, nezvanično saznajemo, negirao sve navode iz prijave. Međutim, lokalni policajci i njegovi sugrađani nisu bili iznenađeni zbog najnovije prijave na njegov račun jer su čak i javno ugroženi govorili o navodnim zlodelima direktora, koji bi, po prirodi stvari, trebalo da bude human.

Rođaci ga brane

U pokušaju da dođemo do Dumića, pozvali smo njegove rođake u Sjenici, koji su mu stali u odbranu.

- Ne verujemo da je istina to što pričaju ljudi o Novaku. Znate, ima žena koje su koristoljubive i same se nude ljudima na položaju. Ono što možemo da kažemo jeste da je Novak prema nama dobar i veoma je druželjubiv i spreman da nasmeje i oraspoloži svakoga. On ima ženu i odraslu decu i ne verujem da spopada žene - rekla je njegova rođaka za Srpski telegraf.

Invalidi Sjenice su još pre sedam godina govorili za lokalnu televiziju Sandžak lajv i apelovali da se Dumić skloni s funkcije zbog lošeg tretmana ugroženih kategorija stanovništva, mobingovanja žena i otvorenih nepristojnih ponuda. Tom prilikom su istakli da su obavestili i predsednika opštine i brojne institucije u Srbiji o ponašanju direktora Centra za socijalni rad.

ŽALILE SE

- Rekao je mom mužu: "Šta tebi treba kad imaš vilu, mladu i zgodnu ženu, hajde da se menjamo." Šta mislite kako se tada osećao moj muž kao čovek, a koliko sam ja bila ponižena. Predsednik opštine mi je rekao da je kod njega došlo "milion" žena koje su rekle da im je Novak govorio: "Daj mi..., pa ću ti dati pomoć" - ispričala je žena u razgovoru za Sandžak lajv, a njen muž se nadovezao i imenovao jednu sugrađanku koja je ranije optužila Dumića da je napao u kancelariji, uz još nekoliko žena koje su tvrdile isto.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja naložilo je 20. jula Skupštini opštine Sjenica da razreši dužnosti Novaka Dumića shodno zakonu, budući da je njegov mandat trebalo da traje samo četiri godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading