VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeno devetoro lažnih poljoprivrednika!

Autor:

Hronika

22.07.2021

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu, intenzivnim radom, uhapsili su devet osoba osumnjičenih da su oštetili budžet Srbije za više od 14,3 miliona dinara

Uhapšeni su: A. K.(1973) i M. F.(1986) iz Šapca, D. Ž. (1979) iz Smedereva, J. R.(1979), N. R. (1975), M. A. (1968) i M. R. (1973) iz Beograda, U. J.(1985) iz Alibunara i A. B.(1998) iz Rume zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti.

Sumnja se da su oni, kao vlasnici poljoprivrednih gazdinstava, sa lažnom dokumentacijom, konkurisali na javnom pozivu kako bi ostvarili pravo na podsticaj za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije i opreme koje je raspisalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Oni se sumnjiče da su ovom Ministarstvu dostavili lažne račune, kao i naloge o uplati o navodno izvršenom plaćanju za nabavku mašina i opreme.

Na osnovu ove lažne dokumentacije oni su, kako se sumnja, stekli pravo da ostvare podsticije, na osnovu čega im je uplaćen novac.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading