OSUĐEN SREBRIĆ: Flekica će zbog ubistva na pumpi robijati 30 godina!

Autor:

Hronika

22.07.2021

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Srebrić zvani Flekica, osuđen je danas prvostepeno u Višem sudu u Beogradu na 30 godina zatvora zbog optužbi da je 25. maja 2017. godine prilikom pljačke benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu ubio radnicu Kristinu Kaplanović (20).

RepublikaFoto: Blic
Miloš Srebrić

- Danas je, nakon održanog glavnog pretresa pred Višim sudom u Beogradu, za izvršeno teško ubistvo na benzinskoj stanici "Veliki Mokri Lug 1", u potpunosti prihvaćen predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u pogledu vrste i visine krivične sankcije, te da je za navedeno krivično delo okrivljenom Milošu Srebriću prvostepenom presudom izrečena kazna zatvora u trajanju od 30 godina i produžen pritvor do pravosnažnosti presude - saopštilo je Tužilaštvo.

Njemu je presuda trebalo da bude izrečena danas u 10.30 časova, ali je sudsko veće odlučilo da dopuni dokazni postupak, s obzirom na to da su iz izveštaja o kaznenoj evidenciji videli da je osuđivan za još dva krivična dela, prenosi Telegraf.

Danas je odmah dopunjen dokazni postupak a presuda je pomerena za 14.30 časova.

Srebrić se nalazi u pritvoru od hapšenja u avgustu 2017. godine, mada od početka negira krivično delo. Drugooptuženi u ovom slučaju je Stefan Rokvić, koji se tereti za neprijavljivanje pomenutog ubistva.

U pucnjavi na pumpi ranjen je i Darko Stankov, koji je rekao da se nalazio pored Kristine kada ju je Srebrić ubio. On je svedočio da je Srebrića kao ubicu prepoznao na osnovu zalizaka, obrva i očiju.

Srebrić se tereti za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

On je uhapšen nakon višemesečne potrage, pod sumnjom da je prilikom pljačke pumpe pucao Kaplanovićevoj u glavu, koja je od zadobijenih povreda preminula četiri dana kasnije.

Prvostepena presuda nakon više od 4 godine od ubistva.

Kristina Kaplanović došla je iz Vilova, kod Nove Varoši u Beograd da studira, a posao na pumpi je našla da bi mogla da plaća školovanje. Bila je kod tetke, i spremala prijemni za fakultet.

Kobne večeri, u četvrtak 25. maja 2017. godine sa dvojicom kolega radila je na pumpi. Kako se sumnja, ubica u jednom trenutku izašao je iz šumarka koji se nalazi iza pumpe i uperio pištolj u devojku i u njene kolege koji su bili na pauzi i stajali su ispred stanice.

Preteći pištoljem, naredio im je da uđu unutra i predaju mu novac. Radnici su ga poslušali, ali je razbojnik počeo da udara radnike rukom u rame i da vitla pištoljem koji je iznenada opalio. Metak je završio u glavi nesrećne devojke. Pljačkaš je pobegao bez plena, dok se u kasi nalazilo svega 10.000 dinara.

Kristina je u teško stanju odmah prebačena u Urgentni centar, ali je nakon četvorodnevne borbe lekara preminula.

Srebrićeva odbrana je odmah najavila žalbu na presudu jer tvrde da ne postoji apsolutno nijedan dokaz da je Flekica ubio nesrećnu Kristinu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading