PLJUŠTE PRIJAVE PROTIV JOŠ JEDNOG LAŽNOG HIRURGA: Bivša devojka Joce Amsterdama KASAPI PACIJENTE u dve države!

Autor:

Hronika

19.07.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aksenija Lovčević, bivša devojka Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam, još je jedna u nizu osoba za koju se veruje da se lažno predstavlja kao estetski hirurg i nestručnim zahvatima ugrožava živote ljudi, upozoravaju udruženja koja love nadrilekare.

RepublikaFoto: Printscreen
Aksenija Lovčević

Ona se, kako kažu, godinama lažno predstavlja kao estetski hirurg i članica američke akademije za estetsku medicinu. Veliki broj bivših pacijenata je tereti da je bez dozvole izvodila intervencije u Šapcu, kao i preko Drine, u Lukavcu.

NESTRUČNO I NESAVESNO

Navodno je protiv nje prijavu podnelo više oštećenih građana, koji su bili njene žrtve.

- Imali smo prijave protiv A. L. i postupili smo po njima. Nakon toga, tužilaštvu smo podneli dva izveštaja o preduzetim merama i radnjama u ovom predmetu. Zasad, tužilaštvo još nije ovo kvalifikovalo kao krivično delo - rekla je medijima portparol MUP Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić.

Prema nezvaničnim saznanjima, Aksenijom i njenim delovanjem u Srbiji već izvesno vreme se bavi Republička zdravstvena inspekcija.

Priznati estetski hirurzi često upozoravaju na lažne "kolege", a među onima koji vode bespoštednu borbu protiv prevaranata je i dr Kristina Davidović.

- Ime Aksenije Lovčević mi je poznato. Ona je jedan od tih nadrilekara - potvrdila je dr Davidović.

RepublikaFoto: youtube.com

Savu Kneževića čeka suđenje

Samo ove godine je protiv nadrilekara podneto osam prijava. Najviše prašine u javnosti je podigao slučaj Save Kneževića, koji je u strogom centru Beograda imao ordinaciju "Sevidž" (Divljak). Sava Divljak, inače maser po struci, i njegova majka cvećarka Danijela proveli su u pritvoru mesec dana, a potom su pušteni.

Njega terete da je nestručnim intervencijama osakatio desetine žena. Savi i Danijeli sud je zabranio komunikaciju sa potencijalnim svedocima i obavezao ih da se svakih 15 dana javljaju u policiju.

Preti im do 10 godina zatvora jer su se lažno predstavljali, on kao hirurg, a Danijela kao medicinska sestra.

Ona precizira da su Udruženju interdisciplinarne estetike i antiejdžing medicine SEISAM, čiji je ona član, oštećeni klijenti Lovčevićeve prijavili njeno nesavesno i nestručno delovanje.

LAŽIRALA ČLANSTVO

- Za Akseniju imamo više prijava. Ona je deo organizovanog nadrilekarstva i deo opšte pojave u Srbiji i regionu da nestručni ljudi nesmetano rade medicinske zahvate. Njeno delovanje jednako je delovanju onih koji su do sada optuženi, uhapšeni, osumnjičeni - kaže dr Davidović.

Doktorka naglašava da se ne sme meriti šteta naneta pacijentima, već da svi nadrilekari bez izuzetka moraju da budu sankcionisani.

- I za prethodne slučajeve smo imali situaciju gde se meri ko je naneo više, a ko manje štete. To je van pameti jer svi oni štete pacijentima, u istom su košu - kaže dr Davidović.

Prema tvrdnjama izvora beogradskih medija upoznatog sa slučajem, Lovčevićeva se lažno predstavljala i kao članica američke estetske akademije.

- U pomenutoj akademiji smo proveravali njeno članstvo. Dobili smo odgovor da ona nije deo njihove organizacije i da je imaju u evidenciji kao polaznika prvog kursa u nizu koji je kod njih potrebno da se završi da bi se došlo do diplome, a koji je ona završila preko interneta - dodaju izvori.

Srpski telegraf je pokušao da dobije odgovor od Aksenije Lovčević, ali je jedini kontakt do nje, nalog na Instagramu, bio ugašen.

Uhapšena i Olgica

U junu je na granici Srbije sa Hrvatskom privedena i Olgica Markanović, vlasnica beogradskog salona lepote, nakon što je grupa žena i muškaraca podnela tužbu protiv nje zbog nadrilekarstva, tvrdeći da su unakaženi tretmanima u njenom salonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading
Daniela

22.07.2021 23:06

Adam Lovcevic i Majka Verica Lovcevic su monstrumi koji su od Aksenije prvo uspjeli da naprave starletu pa sad i hirurga Policija bi trebala ozbiljno da se pozabavi porodicom Lovcevic.

Mirna

22.07.2021 23:14

Bas mi je izbacilo na instagramu Akseniju i malo sam guglala... Stvarno nema ama nijedna lepa stvar da sam pronasla za porodicu Lovcevic. Brat Adam Lovcevic u bekstvu, falsifikuje diplome, Madzarske pasose, logistika Kavackog klana.. Majka Verica Lovcevic logoped kojeg kriminalci iz zatvora zovu? HALOOO Pa sta je ovo bre? Nisu oni za Srbiju vec za Meksiko