VELJIN SARADNIK U SPECIJALNOM TUŽILAŠTVU: Hrvatin klanjem navijača zaslužio visoku poziciju u klanu

Autor:

Hronika

19.07.2021

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bojan Hrvatin, bivši navijač Rada koji je uhapšen u subotu po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je pripadnik kriminalne organizacije Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, biće danas saslušan u Specijalnom tužilaštvu.

RepublikaFoto: Tanjug
Specijalni sud

Njemu se na teret stavlja krivično delo udruživanja radi vršenja krivičnih dela, a nije poznato da li ga tužilaštvo tereti i za još neka krivična dela, kao i koja je njegova uloga bila u klanu. Hrvatin je uhapšen u subotu, po nalogu Specijalnog tužilaštva.

On je prošle godine izašao iz zatvora gde je služio kaznu zbog ubistva navijača Voždovca 2005. u vozu na železničkoj stanici Rakovica. On je žrtvu, Bojana Majića, više puta ubo u rame i vrat.

Posle ubistva Hrvatin, koji je u to vreme bio jedan od voša navijača Rada, je bio u bekstvu ali je uhapšen 2006. Prvostepeno je osuđen na 30 godina zatvora ali je Apelacioni sud tu presudu prepolovio na 15 godina.

RepublikaFoto: youtube.com/Mario Sekulic
Veljko Belivuk

Hrvatin je posle isteka dve trećine kazne imao pravo na uslovni otpust i podneo je molbu koja je usvojena, pa je iz zatvora izašao 13 meseci ranije, u maju prošle godine.

Veljko Belivuk, Marko Miljković, koje je tužilaštvo označilo kao vođe ove kriminalne organizacije, uhapšeni su 4. februara. Do sada se iza brave našlo tridesetak članova njihove grupe. Oni su osumnjičeni za najteža krivična dela, uključujući i pet teških ubistava, trgovinu narkoticima i ilegalno posedovanje oružja, piše Kurir

Optužnica protiv grupe Belivuk Miljković treba da bude podignuta do 6. avgusta, kada ističe šestomesečni zakonski rok.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading