FUNKCIONER MUP OSUDIO PUKIJA NA SMRT: Otkrivamo sve detalje ubistva Aleksandra Gligorijevića!

Autor: Republika

Hronika

18.07.2021

06:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji visoki funkcioner MUP Srbije direktno je odgovoran za ubistvo Aleksandra Gligorijevića zvanog Puki, koga je Tužilaštvo za organizovani kriminal nedavno dodalo na spisak mogućih žrtava klana Velje Nevolje, saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/Starsport/Instagram
Aleksandar Gligorijević Puki i Veljko Belivuk

- Taj funkcioner je, između ostalih, držao na merama i Gligorijevića, koji je na severu Srbije bio značajna karika u Belivukovoj grupi. Njegov telefon je prisluškivan i tako je otkriveno da kontaktira i sa pripadnicima suprotnog - škaljarskog klana. Iz tih izvora se, navodno, saznalo da Puki radi iza leđa svom šefu. Sve je to dojavljeno Nevolji koji je pobesneo, a novopostavljeni predsednik fudbalskog kluba Tekstilac iz Odžaka time je sebi potpisao smrtnu presudu - otkriva naš izvor upućen u istragu.

Spekulacije da je i Gligorijević završio jezivom smrću u kući strave pojavile su se odmah po hapšenju Veljine ekipe jer ga je načelnik Uprave kriminalističke policije Bogdan Pusić pomenuo kao osobu sa spiska za čiji se nestanak vezuje Belivukova grupa.

Prema podacima Tužilaštva, kavčani su sumnjali da Gligorijević sa njihovim smrtnim neprijateljima kuje zaveru da se likvidiraju Velja Nevolja i njegova desna ruka Marko Miljković.

- Belivuk i Miljković su prošle godine na prevaru namamili Gligorijevića da oko 12 časova dođe na sastanak sa Markom Budimirom u jedan kafić u Beton hali. Potom je Budimir odvezao Gligorijevića do kuće u Ritopeku u kojoj su već bili Belivuk, Draganić, Nikola Spasojević, Nebojša Janković, Srđan Lalić, Miloš Budimir i više nepoznatih osoba. Osumnjičeni su ubistvo pokušali da prikriju tako što su Gligorijevićevu odeću stavili u kesu, a zatim upakovali u vozila i odvezli u nepoznatom pravcu. Prostorija u kojoj je zločin izvršen posuli su različitim hemijskim sredstvima da bi uništili tragove - navelo je tužilaštvo u proširenoj optužnici.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading