KRIVIČNE PRIJAVE ZA URUŠAVANJE ZGRADE NA VRAČARU! Inspekcija otkrila zašto je došlo do obrušavanja

Autor:

Hronika

17.07.2021

05:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom urušavanja dela zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru u petak po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Građevinska inspekcija i policija izvršili su uviđaj i saslušali odgovorna lica - izvođača radova na gradilištu, kao i investitore objekta, koji su fizička lica.

RepublikaFoto: Printskrin: ST/N. Pančić
Urušena zgrada u Vidovdanskoj ulici

Protiv odgovornih lica biće podneta krivična prijava u redovnom postupku, navodi tužilaštvo i napominje da ne postoje razlozi zbog kojih bi tražilo od suda da im se odredi pritvor.

Takođe, nakon uviđaja i izjava i pregleda dokumentacije, proizilazi da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezbeđena, odnosno da je bila obezbeđena suprotno propisima i projektu koji je odobren, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja.

Nadležna inspekcija je po hitnom postupku naložila sanaciju temeljne jame kako bi se obezbedilo gradilište i sprecilo dalje urušavanje, saopštilo je tužilaštvo.

Tužilaštvo pojašnjava da su svi odgovorni za ovaj događaj , odnosno krivično delo, državljani Srbije i imaju uredno prebivalište, kao i da su svi dokazi su obezbeđeni.

Pored toga, ukazuje da upravo izvođač radova mora sanirati temeljnu jamu po hitnom postupku i to što pre zbog najave kiše i pljuskova u narednom periodu.

Pored toga što gradilište mora brzo da se obezbedi i sanira da ne bude još težih posledica, potrebno je odmah pregovarati oko naknade štete sa oštećenima, naglasilo je tužilaštvo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Vladica

17.07.2021 07:07

Na slikama sve zgrade su nakrivo kao toranj u Pizi (Italija).

Odgovori 11 0
Rade

17.07.2021 10:12

I šta će sada da bude? Tu popravke nema.

Uroš

17.07.2021 10:17

Isti slučaj se desio u Velikom Gradištu. Investitor oštećenom sazidao drugu zgradu ali mu pola zgrade uzeo za sebe kao neku nadoknadu. Vlasnik srušene zgrade ostao bez pola zgrade i pola placa.

Marcco

17.07.2021 19:57

@Uroš - Sumnjam da mu je uzeo, nego je potpisan neki ugovor koji oštečeni nije razumeo... zato postoje advokati da ga protumače a može i notar da se izcedi