PANIKA U SPUŽU: Kavčani pretili da će ZAPALITI zatvor, a razlog za to je BIZARAN!

Autor:

Hronika

16.07.2021

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve sprovodničke ekipe, dupla smena zatvorske straže, medicinska ekipa i vatrogasci juče su čuvali mir u Istražnom zatvoru u Spužu – zbog operativne informacije da će grupa pritvorenika bliska kavačkom kriminalnom klanu pokušati da zapali prostorije te ustanove.

RepublikaFoto: e-stock/P. JOVANOVIĆ
Spuž

Navodno, to su planirali da učine zbog instaliranih ometača za signal mobilnih telefona, čije korišćenje im je i inače zabranjeno.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), zvanično su sinoć odgovorili da su na osnovu operativnih podataka bili spremni za reagovanje na nepredviđene bezbednosne rizike.

- Nadležni u UIKS–u su shodno podacima dobijenim na osnovu operativnog rada, tokom dana imali pojačane bezbednosne aktivnosti, kojim su bile obuhvaćene pripreme nadležnih u slučaju potrebe za reakcijom u odnosu na nepredviđene bezbednosne rizike, koji bi bili usmereni u pravcu narušavanja stanja bezbednosti u organizacionoj jedinici UIKS-a, Istražni zatvor Podgorica. Napominjemo da je reč o aktivnostima koje se realizuju u odnosu na bezbednosnu procenu, a sve u cilju održavanja stanja bezbednosti stabilnim - objasnili su iz Službe za odnose sa javnošću UIKS-a

Sagovornik iz UIKS-a rekao je novinarki "Vijesti" da je stanje mirno i da se u Istražnom zatvoru nije dogodio nijedan incident.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading