TAST PREUZIMAO MILONE EVRA OD DROGE! Put prljavog keša kavačkog klana vodi preko Beograda

Autor:

Hronika

16.07.2021

05:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milione zarađene prodajom kokaina, koje su iz Španije u Beograd švercovali članovi slovenačke ćelije kavačkog kriminalnog klana, u prestonici Srbije preuzimao je tast Filipa Vrzića, jednog od vođa slovenačkih kavčana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

To piše u krivičnoj prijavi koju je sredinom maja Policija Slovenije podnela tamošnjem specijalnom državnom tužilaštvu, pišu podgoričke Vijesti. 

Istražitelji su došli do dokaza da je transport najmanje 5,6 miliona evra naredio Podgoričanin Milan Vujotić, i otkrili ko je i kada prenosio po 1,4 milion evra. 

U spisima, međutim, nije navedeno ime tasta tog srpskog državljanina, koji je, prema tvrdnjama istražitelja, preuzimao prljavi keš u Beogradu. 

Inspektori iz Slovenije, sa kolegama iz više evropskih država, prikupili su dokaze o tome da su najmanje 4 puta članovi te kriminalne grupe prošvercovali po 1.400.000 evra u kešu iz Španije u prestonicu Srbije. 

Kurire su organizovali Vrzić i drugi šef slovenačke ćelije kavčana Klemen Kadivec. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading