EKSKLUZIVNI DOKAZI I FOTOGRAFIJE: Dijana boksuje s vođama RADOVACA!

Autor:

Hronika

15.07.2021

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP Srbije, gotovo svakodnevno vežba u školi boksa koju drže navijači Fudbalskog kluba Rad, među kojima je ponikao i Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, osumnjičen za najteže zločine, otkriva Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Printscreen
Dijana Hrkalović

"IMALA JE DIVLJE OČI"

Naime, u ovom klubu redovne su vođe ovog kluba sa Banjice, kao i nekadašnja alfa i omega policije, koja je u SBPOK saslušavana zbog veza s Belivukovim klanom, ali i zbog sumnje da je organizovala prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ona, inače, živi nedaleko odatle i u objavama kači slike sa džoginga u Banjičkoj šumi.

- Dijana uopšte ne krije bliskost s radovcima i slike kako boksuje u njihovom klubu objavljuje na Instagramu. Na tim fotografijama se vide zastave i transparenti Rada, ispod kojih vežbaju i navijači, tako da nema dileme da se radi o tom klubu - kažu naši izvori.

Na jednoj od slika koju je objavila na Instagramu, Hrkalovićeva besno udara bokserski džak, šaljući poruku kroz citat Čarlsa Bukovskog:

- Imala je divlje oči, pomalo lude. Takođe je nosila prekomerno saosećanje, koje je bilo dovoljno stvarno i koje ju je očigledno koštalo...

Za šta se sumnjiči Hrkalovićeva

- odavala tajne "kavačkom klanu" i blisko sarađivala s Veljom Nevoljom

- pružala im logistiku za najteža krivična dela

- na rukovodeća mesta u policiji postavila 256 ljudi koji su radili za "kavčane"

- otkrivala imena potencijalnih svedoka-saradnika i tako im ugrozila život

- organizovala prisluškivanje predsednika Vučića

Podsetimo, jedan od vođa Radove navijačke grupe "Junajted fors" dovođen je i u vezu s ubistvom Aleksandra Halabrina (25), koji je nestao 20. marta prošle godine, a njegovo telo je nađeno u Sopotu nadomak Mladenovca dva meseca kasnije.

- Istraga je pokazala da je moj sin poslednji put viđen s tim navijačem, a dobro je poznato da je Belivuk nekada takođe bio deo te ekipe - rekla je medijima majka Mara Halabrin.

UBIJALI U GRČKOJ?

Aleksandar je radio kao obezbeđenje na splavovima i bio prijatelj sa Zvezdinim navijačem Lazarom Vukićevićem, koji se s Aleksandrom Gligorijevićem Pukijem našao u proširenoj optužnici kao žrtva Veljinog klana i njihove kuće strave u Ritopeku.

Mada zvanično više nije navijač kluba sa Banjice, policija sumnja da je Belivuk i pošto je preuzeo Partizanovu južnu tribinu nastavio da drži pod kontrolom navijače sa Banjice. Navodno, on ih angažuje za krvave poslove svog klana u obračunu sa "škaljarcima", a za račun svog šefa Radoja Zvicera. Mediji u Podgorici su svojevremeno pisali da su crnogorski istražitelji došli su do operativnih saznanja da iza ubistava vođe "škaljarskog klana" Igora Dedovića (43) iz Kotora i njegovih saradnika Stevana Stamatovića (43) iz Podgorice, kao i Baranina Alana Kožara i njegovog prijatelja Damira Hadžića, stoje baš pripadnici Radove navijačke grupe.

Njih je, kako se tvrdilo, angažovao Velja Nevolja. Pobjeda je pisala da se radi o navijačima starosti između 20 i 27 godina, koje su angažovali "kavčani" za više surovih likvidacija suparničke grupe iz Kotora. Prema saznanjima ovog lista, ova ekipa odgovorna je i za nekoliko otmica bezbednosno interesantnih osoba koje se dovode u vezu sa "škaljarskim" klanom, a njihov identitet poznat je policiji.

RepublikaFoto: mc.rs

Bjegović: Država hitno da reaguje

Dr Miroslav Bjegović, profesor bezbednosnih nauka, kaže za Srpski telegraf da ga zabrinjava najnovije ponašanje Dijane Hrkalović.

- Nedopustive i bezbednosno opasne afere koje su se desile u Srbiji, gde je napadnuta država i ugrožen život predsednika, još nisu procesuirane, zbog čega su građani s pravom već ozbiljno zabrinuti. Mislim da je krajnje vreme da država pokaže svoju snagu, odlučnost i samostalnost u kojoj nema zaštićenih i da urgentno pročisti svoje redove da bi mogla ići napred - rekao je Bjegović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading