ILIJA JURKOVIĆ OSUĐEN NA 11 GODINA ZATVORA! Kako je jedan od najperspektivnijih domaćih fudbalera postao član ozloglašene mafije!?

Autor: Republika

Hronika

14.07.2021

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ilija Jurković, nesuđeni reprezentativac Švedske u fudbalu srpskog porekla, osuđen je u ovoj zemlji na 11 godina zatvora kao deo kriminalne grupe ozloglašenog Šihaba Lamurija.

RepublikaFoto: prinskrin

Ilija je dobio 11 godina zatvora zbog pomaganja u pokušaju ubistva, nekoliko teških krivičnih dela i otmicu! Naime, Srbin je bio taj koji je navodno dogovarao cene za ubistva i da je cena bila oko 1,5 miliona švedskih kruna.

Sam Lamuri, za koga švedska policija tvrdi da je jedan od najopasnijih ljudi u toj zemlji, osuđen je na 17 godina robije, a dugogodišnje zatvorske kazne dobili su i ostali članovi ove grupe, piše Telegraf.

Javnost u Švedskoj se i danas pita kako je Jurković od potencijalnog reprezentativca došao do toga da bude član mafije, a kao prekretnica navodi se početak jula 2014. godine kada je u jednom prijateljskom meču pokidao ligamente.

U to vreme u prvi tim AIK-a je zakoračio i Aleksander Ajzak, sadašnji igrač Sosijedada i reprezentacije Švedske, što je Jurkoviću odmoglo da se "probije." Doduše, bio je i neoprezan sa rehabilitacijom.

- Da sam preskočio taj meč, sigurno bih postao nešto - rekao je u jednom intervjuu Jurković, koji je 2017. definitivno okrenuo leđa sportu. Mada mediji pišu da je između 2014. i 2017. vodio dvostruki život.

Jurković je u to vreme optužen i za ubistvo, ali je na kraju oslobođen optužbi. Zatim, 2015. je neko pokušao da ga ubije.

- Sedeo sam na klupi u centru kada je jedan momak prišao i počeo da puca u mene iz vatrenog oružja. Dobio sam šest hitaca u noge i jedan u ruku - rekao je Jurković koji je nedugo zatim izgubio jednog od bliskih prijatelja. Tačnije, ubijen je.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Jurković je i dalje bio u fudbalu, potpisao je za Vasalund i igrao je odlično. Čak je i klub beležio dobre rezultate, da bi Srbin u međuvremenu samo nestao. I to posle dva treninga u 2017. godini.

- Samo sam prestao da igram, nikom ništa nisam rekao. Nisam se javljao ni agentu. Bio sam fokusiran na druge stvari. Odlučio sam da s..em po fudbalu i to me je, na kraju koštalo.

Jurković je od 2017. do 2019. nekoliko puta hapšen zbog nošenja oružja (pištolj, nož), a početkom 2020. gdoine već je iza sebe imao odležane dve zatvorske kazne zbog pranja novca, nošenja oružja, i posedovanje lakih droga.

Jurković i njegova banda su pali kada je policija enkriptovala njihove telefone i krenula da ih prati. Sve ono o čemu su se dogovarali bilo je u posedu policije.

Šihab Lamuri je odlučio da ubije rivala iz druge bande koja je bila odgovorna za ubistvo Ilijinog prijatelja 2017. godine, ali pre nego što je ubistvo izvršeno policija ih je pohvatala.

Osim Lamurija i Jurkovića, sud je osudio još šestoricu članova bande. Među njima su i dvojica nagrađivanih repera Jasin Mahamud i Haval Halil. Prvi je osuđen na 10 meseci zatvora zbog pripreme za otmicu, a drugi na dve i po godina. Svi ostali su dobili dvocifren broj godina.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading