EKSKLUZIVNO! PRONAĐENO BLAGO ZEMUNACA! Podignuta optužnica protiv zlatara i pripadnika zloglasnog klana!

Autor: Republika

Hronika

14.07.2021

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Nenada Nikolića, poznatog vlasnika zlatara u Beogradu, zbog sumnje da je stekao imovinu za koju je znao da potiče od kriminala. Na optužnici su i Dušan Nikolić i Nemanja Nikolić.

RepublikaFoto: Ilustracija Republika.rs, MUP Srbije

Kako saznaje Republika, pred organima gonjenja je i Slađan Konstantinović, pripadnik ozloglašenog Zemunskog klana, koji je osumnjičen da je izvršio prenos imovine koja se stečena kriminalnim aktivnostima.

Podsetimo, inspektori SBPOK uhapsili su Nikolića nakon što je izvršen pretres njegovog stana u kome su nađeni satovi i druge dragocenosti vredne pola miliona evra.

Prema dostupnim informacijama, veruje se da mu je ovo "blago" upravo prodao Konstantinović.

Takođe, u stanu Nikolića nađeno sedam kilograma zlatnog nakita, 25 kilograma srebra, dukati, biseri, drago kamenje, skupoceni satovi. Deo zlata i srebra bio je pretopljen, pa se nikada nije utvrdilo poreklo.

Šest godina kasnije dao je nesvakidašnji oglas u kojem je nudio 30.000 evra za informaciju o lopovima koji su mu ukrali sedam poluga zlata vrednih 300.000 evra!

Maskirani pljačkaši tada su presreli Nikolićevog sina u Ulici Vojislava Ilića. Jedan je u njega uperio automatsku pušku, drugi pištolj. Rekli su mu da im preda ranac, što je i uradio.

Unutra je bilo sedam poluga zlata. Iako je on kasnije nudio novac za informacije o lopovima, prema pisanju medija, policija nije isključivala mogućnost da je pljačka fingirana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading