RODBINA VIDELA SLIKE NEVOLJINIH KLANJA: Porodice žrtava monstruoznog klana na identifikaciji u tužilaštvu!

Autor:

Hronika

13.07.2021

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sestra Milana Ljepoje kaže da brata nije prepoznala ni na jednoj slici, dok je ocu Aleksandra Gligorijevića pokazana slika sina sa trakom preko usta!

RepublikaFoto: Starsport, E-stock
Veljko Belivuk i Marko Miljković

Rodbina žrtava kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića juče je pozvana u Tužilaštvu za organizovani kriminal da bi identifikovala svoje najbliže. U tužilaštvu su se pojavili bliski rođaci Milana Ljepoje, Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića zvanog Puki.

Iz zgrade je, u pratnji supruga, izašla sva u suzama Ljepojina sestra Milena, koja je rekla da je dobila status oštećene i upoznala se s predmetom.

- Ne prihvatam da je moj brat ubijen jer ga nisam prepoznala ni na jednoj slici ni snimku - rekla je očajna žena.

Mirko Gligorijević, Aleksandrov otac, u zgradi se zadržao više od dva sata i za Srpski telegraf rekao da mu je tužilac pokazao fotografiju sina sa trakom preko usta.

- Nisam ništa drugo video, osim te fotografije, i nisu mi rekli da imaju trag da je ubijen. Znao sam da je moj sin cenio Velju Nevolju, a od nestanka se nadam da će se pojaviti živ. Supruga stalno plače i ne jede po tri dana. I Aleksandrova ćerka (13) stalno pita kad će joj doći tata - kazao je Gligorijević.

On je dodao da je njegov sin voleo "Principe".

- On i Velja su su bili dobri i moj sin se radovao kad je oslobođen za ubistvo na šinama - rekao nam je nesrećni čovek.

Ko je ubijen u kući strave

  • Milan Ljepoja
  • Zdravko Radojević
  • Goran Veličković Goksi
  • Lazar Vukićević
  • Aleksandar Gligorijević Puki

Monstruozni kriminalni klan čije su vođe uhapšene u februaru tereti se za ubistvo najmanje petorice ljudi. To su Milan Ljepoja, Goran Veličković Goksi, Zdravko Radojević, Lazar Vukićević i Aleksandar Gligorijević Puki. Poslednju dvojicu je tužilaštvo tek pre nekoliko dana stavilo na spisak žrtava.

- U mašini za mlevenje mesa koja je pronađena u kući koja je pripadala klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u beogradskom naselju Ritopek nalazi se više DNK uzoraka različitih žrtava. To je definitivno potvrđeno posle veštačenja, koje su obavili pripadnici MUP i Tužilaštva za organizovani kriminal - rekao je svojevremeno ministar policije Aleksandar Vulin.

Uprkos svim merama predostrožnosti, Belivukova ekipa je ostavila dosta tragova u kući u Ritopeku. Među njima su i biohemijski dokazi o boravku žrtava srpskog ogranka "kavačkog klana" u ovoj vikendici, iz koje nikad nisu izašli. Srpski telegraf je ekskluzivno objavio kako izgleda soba smrti, skrivena iza posebne pregrade. U njoj su, između ostalog, teniske torbe u kojima su ubice iznosile delove tela ubijenih rivala, najlonske trake, kojima su uvijali ostatke likvidiranih ljudi, hemijska sredstva za čišćenje tragova krvi, motor za mašinu za mlevenje mesa, u kojoj su sitnili delove tela.

Forenzičari su posebnu pažnju posvetili i odlivnom kanalu, kojim je oticala krv ubijenih, kao i zidovima na kojima su ostale kapljice krvi žrtava. Iako je soba neposredno posle poslednjeg zločina prekrečena, tragovi na zidovima su se probili kroz nanetu boju.

- Oni su posle saslušanja Belivuka po povratku iz Crne Gore naslutili da im se nešto sprema. Panično su počeli s uklanjanjem dokaza, ali nisu uspeli - rekao nam je izvor iz istrage.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, Belivukova ekipa je u vikendicu smrti dovodila otete, zverski ih mučila i ubijala na najmonstruozniji način: sekla udove, glave, potom komadala tela i mlela u mašini za meso.

Namamljeni, pa kasapljeni

U rešenju o proširenju istrage navode se detalji surovih ubistava, a opisan je i način na koje su Vukićević i Gligorijević namamljeni i odvezeni u kasapnicu u Ritopeku. Iz dokumenta tužilaštva proizlazi da su i Vukićević i Gligorijević likvidirani jer su, navodno, bili umešani u pripremu ubistva Belivuka i Miljkovića.

Kako tvrdi tužilaštvo, Belivuk i Miljković došli su do saznanja da Gligorijević suparničkoj navijačkoj grupi odaje informacije kuda se kreću i da planiraju da ih ubiju snajperom. Na prevaru je namamljen prvo u kafić u Beton hali, a odatle u Ritopek.

- Osumnjičeni su izvršenje krivičnog dela pokušali da prikriju tako što su Gligorijevićevu odeću isekli i stavili u kesu, a zatim upakovali u svoja vozila i odvezli u nepoznatom pravcu. Prostoriju u kojoj je zločin izvršen posuli su različitim hemijskim sredstvima da bi uništili tragove - navode iz tužilaštva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading