BEOGRAD POD OPSADOM! Totalna blokada Specijalnog suda, SVE VRVI OD POLICIJE! OTKRIVAMO O ČEMU JE REČ!

Autor:

Hronika

13.07.2021

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U zgradi Specijalnog suda u Beogradu danas je iznošenjem završnih reči završeno suđenje nekadašnjem pripadniku "zemunskog klana" Milošu Simoviću za pokušaj ubistva pripadnika istog klana i njegovog bivšeg prijatelja Sretka Kalinića u Hrvatskoj 2010. godine, dok su bili u bekstvu od srpskih pravosudnih organa.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Kako Republika saznaje, mere bezbednosti u Ustaničkoj ulici gde se nalazi zgrada suda su podignute na najviši nivo.

Saobraćaj u tom delu Beograda je, prema našim informacija, zaustavljen, a prisutan je i veliki broj pripadnika Žandarmerije kao i policijskih inspektora.

Više javno tužilaštvo zatražilo je da se Simović kazni jer je prema njihovim navodima nedvosmisleno tokom istrage i suđenja dokazana krivica Simovića. 

Zloglasni pripadnik nekada moćnog "zemunskog klana" Sretko Kalinić je u toku dokaznog postupka odbio da svedoči u postupku tvrdeći da mu je načelnik službe obezbeđenja zatvora Zabela u kom obojica služe maksimalne kazne zatvora zabranio da tereti Simovića.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen, youtube.com/printscreen
Sretko Kalinić i Miloš Simović

Kalinić je za razliku od prethodnog ročišta kada je ućutkivao Simovićevog advokata i nazivajući pogrdnim imenima načelnika službe obezbeđenja Zabele, danas bio znatno mirniji. Međutim, neprestano je žvakao žvaku i vrpoljio se. 

Simović je kao i prošlog puta slao poljupce sinu Jovanu i bratanici koji su bili u publici, a u dva navrata nasledniku je poručio: "Vodi računa kako se ponašaš".

Dok je Kalinić pokušavao da privuče pažnju novinara i nije ništa rekao novo, Simović je zamolio sudiju da ga oslobodi optužbi. 

Ponovo pravio cirkus u sudnici

Kalinić je sudiji umesto argumenata u postupku opet pričao o sporednim stvarima i o teškom položaju u zatvoru. Njega su obezbedjivala čak petorica stražara u sudnici, a iz Zabele su i on i njegov protivnik sprovedeni pod jakim obezbedjenjem. 

-  I danas bih odbio da obucem tuđu uniformu, da nije juce oprana - rekao je Kalinić. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading