BELIVUKOVA EKIPA U RITOPEKU ZVERSKI UBILA I NAVIJAČA "PRINCIPA": Spremao snajper za Velju, pa SAMLEVEN!

Autor:

Hronika

11.07.2021

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Gligorijević (42) zvani Puki, koji se kao član navijačke grupe "Principi" zaklinjao na vernost Veljku Belivuku, takođe je ubijen i samleven u mašini za meso u kući strave u Ritopeku jer je Nevolja sumnjao da kuje zaveru da bi njega i Marka Miljkovića likvidirao snajperom.

RepublikaFoto: Ilustracija: Republika.rs, Tanjug/Rade Prelić, MUP Srbije

UNIŠTAVALI TRAGOVE

To proizilazi iz proširene optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je među žrtve monstruoznog klana uvrstila i predsednika Fudbalskog kluba Tekstilac iz Odžaka, nekadašnjeg "zemunca", a kasnije glavnog Veljinog navijača za sever Srbije. Puki je u vikendicu namamljen i ubijen 16. juna prošle godine.

Kako je navedeno, Belivuk i njegova desna ruka Marko Miljković Mare su na prevaru namamili Gligorijevića da oko 12 sati dođe na sastanak sa Markom Budimirom u jedan kafić u Beton-hali. Posle izvesnog vremena Budimir je odvezao Gligorijevića do kuće u Ritopeku u kojoj su već bili Belivuk, Draganić, Nikola Spasojević, Nebojša Janković, Srđan Lalić, Miloš Budimir i više nepoznatih osoba. Osumnjičeni su izvršenje krivičnog dela pokušali da prikriju tako što su Gligorijevićevu odeću isekli i stavili u kesu, a zatim upakovali u svoja vozila i odvezli u nepoznatom pravcu. Prostoriju u kojoj je zločin izvršen posuli su različitim hemijskim sredstvima da bi uništili tragove - navode iz tužilaštva.

Likvidirani Gligorijević, sudeći po objavama na društvenim mrežama, hvalio se da je blizak sa Belivukom i naglašavao da je pripadnik "Principa", objavljivao je slike i sa Milovanom Tadićem Miksom, Aleksandrom Aleksićem zvanim Sale Struja i ostalim pripadnicima te kriminalne grupe koji su pohapšeni u februaru. Na njegovom Instagram profilu je i slika sa Aleksićevog venčanja u septembru 2018. uz poruku: "Oženismo brata."

RepublikaFoto: e-stock/ Časlav Vukojičić

Podrška od Ajfonke

Na profilu nestalog Gligorijevića stoje i fotografije i snimci starlete Tijane Maksimović zvane Tijana Ajfon, koja je nedavno saslušana u SBPOK zbog sumnje da je sarađivala s ovim klanom. Ona je inače bivša verenica bliskog Nevoljinog saradnika Milovana Tadića Mikse, takođe uhapšenog u februaru. Na snimcima je u dresu Tekstilca iz Odžaka, a na leđima je ispisano njegovo prezime, uz poruku: "Podrška za brata i njegov klub."

Zanimljivo je da je Gligorijević za predsednika FK Tekstilac izabran 16. januara prošle godine i da je najavio velike planove za klub, a ubijen je tačno pet meseci kasnije, 16. juna.

DOŠAO MU GLAVE

Kako se saznaje, niko nije dovodio u pitanje njegovu odanost sve do trenutka kada se u Belivuku i Miljkoviću probudio crv sumnje. Navodno, oni su došli do saznanja da suparničkoj navijačkoj grupi odaje informacije kuda se kreću i da planiraju da ih ubiju. Tada je sam sebi potpisao smrtnu presudu.

Spekulacije da je i Gligorijević završio jezivom smrću u kući strave pojavile su se odmah po hapšenju Veljine ekipe jer ga je načelnik Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić pomenuo kao osobu sa spiska za čiji se nestanak vezuje Belivukova banda.

Gligorijević je na Instagramu u novembru 2019. objavljivao fotografije s Belivukom u čijem opisu piše: "I kad je radost i kad je tuga, uvek budi uz svoga druga! Iz Principa."

- E, moj Acika, on ti je i došao glave - piše u jednom komentaru ispod te fotografije, objavljenom u martu ove godine.

Takođe, uz poslednju fotografiju koju je objavio 30. aprila prošle godine osvanuo je komentar: "Neka ti je laka crna zemlja."

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Zbog "Firme" osuđen 15 godina

Gligorijević je 2004. bio osuđen pred Specijalnim sudom u Beogradu na 15 godina zatvora zbog toga što je bio pripadnik kriminalne grupe "Firma", koja je bila ogranak zloglasnog "zemunskog klana" za Vojvodinu. Njemu je nadređeni bio Miladin Suvajdžić zvani Đura Mutavi.

Na suđenju za organizaciju ubistva Uglješe Ljubojevića on je tvrdio da mu je sve montirano i da mu je priznanje iznuđeno batinama. Međutim, optuženi za ubistvo Boško Radivojević rekao je istražnom sudiji da mu je Gligorijević, posle likvidacije Ljubojevića, rekao da može da "povuče recku" jer je ubio čoveka.

Spisak ubijenih u Ritopeku

- Milan Ljepoja

- Goran Veličković Goksi

- Zdravko Radojević

- Lazar Vukićević

- Aleksandar Gligorijević Puki

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading