Migranti nisu optuženi za ubistvo u Somboru

Autor:

Hronika

11.07.2021

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na portalu Republika objavljen je članak o zločinu u Somboru kada je ubijena jedna žena, a zločin je pripisan migrantima, što se ispostavilo kao netačno.

Foto: Printscreen
Kuća u kojoj je ubijena nesrećna žena

Naime, na našem portalu objavljen je tekst pod naslovom "Somborci ZGROŽENI ZLOČINOM dodatno su potrešeni glasinama: Migranti ubili nedužnu ženu", ali nakon što je portal Istinomer skrenuo pažnju Republici ispostavilo se da u ubistvu nisu učestvovali migranti.

Da migranti nisu počinili gnusan zločin svedoči i saopštenje iz MUP od 9. jula u kojem se navodi da jedvadesetšestogodišnji muškarac iz okoline Kule priveden kao glavni osumnjičeni za teško ubistvo 63-godišnje žene.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, brzom i efikasnom akcijom, za manje od 24 sata, identifikovali su i priveli dvadesetšestogodišnjeg muškarca iz okoline Kule, osumnjičenog za teško ubistvo 63-godišnje žene. Sumnja se da joj je on, zajedno sa još jednim muškarcem za kojim se intenzivno traga, u njenoj porodičnoj kući, zadao više udaraca i na taj način usmrtio.

Ovaj tekst nastao je kao korekcija originalnog teksta nakon što je prvobitni tekst od strane Istinomera označen kao "lažna vest".

***

Brutalno ubijenu ženu Jelicu Nastasić ubila su dvojica muškraca u četvrtak posle podne iz koristoljublja. Jedan od njih je uhapšen u petak, a drugi u subotu i priznali su zločin i da su u kuću žrtve upali da bi je opljačkali.

Komšije stradale žene koja je bila narušenog zdravlja i kretala se uz pomoć štaka, prestašene su posle saznanja da je Jelka ubijena i za Republiku kažu da je ovo za njih nezapamćeni događaj. U strahu su da bi i njima moglo nešto slično da se dogodi jer kažu da je ubijena žena živela povučeno i da se nije isticala ni po čemu, te da je skromno živela. 

- Jelicu jadnicu je u lokvi krvi zatekao sin koji je doneo da joj vrati usisivač koji je prethodno odneo u Čičkove da bi usisali detaljno sve nakon nekog slavlja koje su imali . Čula sam da su lopovi za koje su novine napisale da su iz Sombora i okoline Kule ustvari migranti koji su se naselili u našim krajevima i koji "operišu" po gradu i selu i da su policiji poznati od ranije.  Jedan od ubica se krio iza frižidera, a drugi u dvorištu i u trenutku su pobegli kada se Jelkin sin spustio da pomogne majci kojoj na žalost pomoći nije bilo. Svi smo u šoku i živimo u strahu. Zanima nas ko je ubio Jelku - ispričala je za Republiku Vera koja stanuje nekoliko kuća od lica mesta.  

Naš izvor dalje otkriva da je stradala žena živela sama i da se u ulicu Branka Radičevića doselila pre dve godine u kuću u kojoj su živeli do smrti njeni svekar i svekrva. Jelica je od udaje živela u Čičkovima i bila je domaćica.

Muž joj je umro pre više godina. Dvojica sinova Duško i Draško koji su porodični ljudi i koji su ostali da žive u Salašima u Čičkovima su se revnosno starali o majci i posećivali je, a sve što oni za nju nisu mogli da učine plaćali su drugima da joj odrade.

Istragu o ovom zločinu vode policija i Više javno tužilaštvo u Somboru, a ispred kuće ožalošćene porodice Nastasić od tragedije se smenjuju policijske patrole. Sa kamera jedne od kuća iz komšiluka policija je uzela snimke u nadi da su zabeležile zločince.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading