ZARUBICA DROGOM SNABDEVAO ISIS!

Autor:

Hronika

02.12.2017

06:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Zarubica (49), poznat kao kralj sintetičkih droga, uhapšen je u Makedoniji zbog sumnje da je u ilegalnoj laboratoriji proizvodio narkotike i preprodavao ih širom Evrope.

Foto: youtube.com/B92
Milan Zarubica

Kako Srpski telegraf saznaje, Zarubica je zajedno sa saučesnicima proizvodio novu sintetičku drogu kaptagon, kojom je, kako se sumnja, snabdevao i borce Islamske države!

Biznis iz zatvora

Osim Zarubice, koji je označen kao vođa grupe, iza rešetaka su se našli i njegov bratanac Bojan Zarubica (36) i Stevan Klać (55), koji je s njim privođen još 2003. godine. Uhapšeni su i državljani Makedonije Amet Halimi (53), Semi Šaban (40), Imer Šaćiri (52), Almir Metić (30) i Zija Dalipov (55).

U zajedničkoj akciji srpske i makedonske policije zaplenjeno je oko 300 kilograma amfetaminskih tableta, čija se vrednost procenjuje na oko sedam miliona evra.

- Zarubici su lisice na ruke stavljene u laboratoriji u Tetovu dok je nadgledao proizvodnju narkotika. Kad je policija upala, tablete su se uveliko proizvodile. On nikad ništa nije prepuštao slučaju, a radio je po narudžbini. Sa Zarubicom su zatečena i trojica njegovih saučesnika, među kojima je i Klać, koji je njegova desna ruka i ekspert za proizvodnju smese za tabletiranje - kaže izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Zarubica radio po narudžbini, a s njim uhapšeni i njegov bratanac Bojan i desna ruka Stevan Klać

Kako dodaje, pretpostavlja se da je Zarubica plan o pravljenju ilegalne laboratorije u Tetovu, najveće u jugoistočnoj Evropi, smislio i počeo da realizuje još 2014, dok je bio u zatvoru, a da mu je u tome, kako se sumnja, pomagao bratanac Bojan.

Dvaput hapšen

- Zarubica je bratancu naložio da u Makedoniji osnuje firmu za popravku mašina. Potom su uvozili opremu i delove, da bi na kraju sklopili delove i napravili ilegalnu laboratoriju - priča naš sagovornik.

Pretpostavlja se da je kralj sintetičkih droga razvio biznis u Makedoniji jer je u Srbiji već dvaput hapšen.

- On je izabrao Tetovo jer je smatrao da su tamo manje kontrole, pošto u tom gradu pretežno žive Albanci - kaže naš sagovornik.

Ko je Zarubica
  • prvi put hapšen sa saučesnicima 2003.
  • tad zaplenjeno dva miliona tableta
  • Zarubica osuđen na 11 godina
  • ponovo uhapšen 12. maja 2011.
  • na slobodu izašao 31. decembra 2014.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading