KRVAVA BITKA ZA JUŽNU TRIBINU: Službe otkrile novo ime - DA LI ĆE ON BITI NASLEDNIK VELJE NEVOLJE?!

Autor: Republika

Hronika

09.07.2021

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bitka za prevlast na južnoj tribini stadiona FK Partizan u punom je jeku od kako je uhapšen Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i najmanja varnica mogla bi da izazove krvavi rat do istrebljanja, saznaje Republika.

RepublikaFoto: ST/V. Lukić, Tanjug/Rade Prelić
Velja Nevolja i Đorđe Prelić

Nakon što su u javnosti isplivale informacije da bi nekadašnji vođa navijačke frakcije "Alkatraz" Đorđe Prelić, koji je pravosnažno osuđen za saučesništvo u teškom ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona, mogao da preuzme Belivukove "Principe", u borbi za prevlast na južnoj tribini pojavilo se još jedno ime.

Reč je o Damjanu Šobiću, takođe jednom od vođa navijača "Alkatraza", koji je uhapšen tri nedelje pošto su Nevolja i njegov gang završili iza rešetaka.

Prilikom pretresa njegovog stana policija je pronašla pištolj i 13 komada municije, a protiv njega je podignuta krivična prijava zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja i nošenja oružja i eksplozivnih materija.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Dajman Šobić

- Prema saznanjima bezbednosnih službi, pored Prelić u igri za prevlast na južnoj tribinu pominje se i Šobić - objašnjava naš sagovornik.

Podsetimo, Đorđe Prelić pušten je na slobodu 20 meseci pre isteka kazne od 10 godina zatvora zbog saučesništva u ubistvu Tatona 2009. godine na Zelenom Vencu u Beogradu.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/Tanjug/R. PRELIĆ, Youtube/FuzzyMACEDONIA
Đorđe Prelić i Velja Nevolja

Prvi korak koji je učinio na slobodi, kao što je Republika pisala, bio je uspostavljanje kontakata sa "Principima" kako bi preuzeo tu navijačku grupu.

Sastanak, međutim, prema informacijama koje smo objavili, nije bio volji uhapšenom Belivuku, nego i Prelićevim saborcima iz "Aljkatraza", koji Belivuka krive za njihovo proterivanja sa južne tribine, ali i ubistvo Prelevićevog kuma - Ljubomira Markovića Kiće.

 

Prelićeva čitulja Markoviću

Nakon što je Ljubomir Marković Kića ubijen, Prelić je objavio čitulju.

- Ovakav scenario nisam zamišljao ni u najgorim noćnim morama. Najbolji čovek na svetu ovako nešto nije zaslužio. Ti si moj saputnik, saborac, drug, brat i kum i to mi ne mogu oduzeti kukavice iz šumice. Volim te do smrti i nazad i tako sve u krugu - pisalo je u čitulji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading