ZAVRŠENO SUĐENJE ZA UBISTVO DEVOJKE NA PUMPI! Odbrana demolirala optužnicu! SUDIJA NA MUKAMA!

Autor:

Hronika

08.07.2021

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Višem sudu u Beogradu danas su iznesene završne reči na suđenju Milošu Srebriću Flekici optuženom da je 25. maja 2017. godine prilikom pljačke benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu ubio radnicu Kristinu Kaplanović( 20).

RepublikaFoto: facebook.com/Kristina Kaplanović
Ubijena Kristina

Na optuženičkoj klupi pored Flekce, nalazi se i  Stefan Rokvić sin biznismena Danijela Rokvić i pastorak pevačice Dijane Rokvić, kojem se na teret stavlja neprijavljivanje zločina, iako je prema navodima odbrane i zastupnika oštećenih trebalo da mu se sudi za saučesništvo pošto je prema sopstvenom priznanju vozio Srebrića do pumpe i od nje.

Srebrićevi branioci Jugoslav Tintor i Vladan Jevtić su u tročasovnom usmenom izlaganju završnih reči napisanih  na više stotina strana  taksativno predočili sudskom veću sudije Marine Anđelković da je optužnica  tužilaštva na klimavim nogama i da tokom četiri godine sudjenja nije dokazano da je Flekica počinio ubistvo.

TOK uključen u slučaj

Advokat Jugoslav Tintor na sudu je rekao da su Srebrićevi branioci podneli krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal i očekuju da će oni utvrditi da je Više javno tužilaštvo protivzakonito postupalo u sprezi sa policijom kako bi učinili " neverovatne pogodnosti Rokviću" za kog je tuźilac u završnim rečima zatražio samo kaznu od jedne godine za neprijavljivanje zločina. 

- DNK veštačenje nije dokazalo prisustvo Srebrićevih tragova, a svedočenje Darka Stankova je kontradiktorno i nesmisleno, a njegovo prisustvo na pumpi veoma čudno. Stankov je u policiji na prepoznavanju rekao da je Srebrić počinilac, a nijednog trenutka nije rekao da je video fleku na Miloševom licu, iznad desnog oka, iako je nju nemoguće primetiti. Rekao je da počinilac kojem je navodno video samo levi profil svetle kose i da ima plave oči. Vidimo da je Srebrićeva kosa tamno smedha, skoro crna i da ima tamno braon oči. Znači da tužilaštvo nije dokazalo da je on bio na pumpi kobne noći izvršio zločin. Jedino što je dokazano je da je Stefan Rokvić bio kod pumpe te noći.  Tuźilaštvo je sa policijom  sklopilo dil sa Rokvićem i on je džoker tužilaštva koji je Srebriću natovario teško ubistvo. Šta su se dogovorili to verovatno nikada nećemo saznati. Ključnih pet minuta snimaka sa pumpe koji bi rasvetlili slučaj su izbrisali, tako da dokaza nema. Verujem da će sudsko veće suditi po zakonu -  rekao je advokat Tintor.

RepublikaFoto: Blic
Miloš Srebrić

Srebrić kojem preti kazna od 10 do 40 godina zatvora i koji je u pritvoru od hapšenja  u avgustu 2017. godine u završnim rečima danas  je negirao da je izvršio krivično delo, a rekao je da je zatečen lažnim iskazima koje je Rokvić dao u tužilaštvu. 

Izricanje presude zakazano je za 22. jul

Podsetimo, Flekica je uhapšen nakon višemesečne potrage pod sumnjom da je prilikom pljačke pumpe pucao Kaplanovićevoj u glavu. Inače, Kristina je u Beograd došla iz Vilova kod tetke i učila za prijemni za fakultet. Kobne večeri, u četvrtak 25. maja 2017. godine, sa dvojicom kolega radila je na pumpi.

Prema rezultatima istrage, ubica je u jednom trenutku izašao iz šumarka koji se nalazi iza pumpe i uperio pištolj u devojku i njene kolege, koje su bile na pauzi i stajale ispred stanice.

Preteći pištoljem, naredio im je da uđu unutra i predaju mu novac. Radnici su ga poslušali, ali je razbojnik počeo da udara radnike rukom u rame i da vitla pištoljem, koji je iznenada opalio.

Metak je završio u glavi nesrećne devojke. Pljačkaš je pobegao bez plena, dok se u kasi nalazilo svega 10.000 dinara.

Kristina je preminula nakon četvorodnevne borbe lekara Urgentnog centra za njen život.

Rokvić smršao 25 kilograma

RepublikaFoto: Republika

Vladan Jevtić je nagovestio sudu da je policija namerno napravila brojne propuste u istrazi, te da su Stefanu Rokviću umesto da bude uhapšen omogućili da napusti zemlju.

Advokat je sudu predočio da je sin biznismena smršao 25 kilograma od početka sudjenja, prema njegovom priznanju, pa je istakao da bi na snimcima sa kamera na pumpi, ukupnog trajanja od sedam sekundi koliko je  počinioc u kadru mogao biti i Rokvić jer je po konstituciji tada ličio na Srebrića.

 

 




 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading