USVOJENA ŽALBA MIKE ALEKSIĆA: Viši sud do kraja nedelje odlučuje da li vlasnik škole glume ostaje u pritvoru

Autor: Republika

Hronika

07.07.2021

14:45

Apelacioni sud usvojio je žalbu Miroslava Mike Aleksića na rešenje Višeg suda kojom mu se produžava pritvor i vratio je Višem sudu da ponovo razmotri da li će mu produžiti pritvor, nezvanično se saznaje.

ST/Nebojša Mandić
Mika Aleksić

Prema nezvaničnim informacijama odluka o tome da li će Aleksić, koji je osumnjičen za dva krivična dela silovanja u produženom trajanju, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih, ostati u pritvoru očekuje se do kraja nedelje.

Podsetimo, istraga protiv Aleksića sprovedena je zbog 19 krivičnih dela na štetu devet polaznica svoje škole glume od 2008. do 2020. godine, ali je optužen za devet krivičnih dela, prenose Novosti.

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao pomenute učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje osmelile su se i druge devojke.

Jedna od devojaka je u vreme napastvovanja bila maloletna, dok su ostale tvrdile da ih je napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Tokom istrage saslušavane su žrtve koje je Aleksić seksualno zlostavljao, a koje su ispričale kroz kakav su pakao prolazile tokom pohađanja časova glume. Odlukom tužilaštva one su i veštačene od strane neuropsihijatara i psihologa, koji su utvrdili da su one trpele “psihičke patnje visokog intenziteta”.

Takođe, potvrđena je i verodostojnost i validnost njihovih iskaza u kojima su ga optužile da ih je silovao ili polno uznemiravao.

Klupko užasa počelo je da se odmotava u januaru kada je glumica Milena Radulović u ispovesti za “Blic” otkrila da ju je silovao učitelj glume kada je imala 17 godina. Kako je tada ispričala, to se nije desilo samo jednom. Milena Radulović ispričala je za “Blic” da su ona i nekoliko devojaka, od kojih su neke maloletne, prijavile policiji da ih je silovao ili seksualno uznemiravao.

Nakon nje, u javnost je izašla i glumica Iva Ilinčić koja je takođe ispričala strahote koje je doživela u školi glume, a potom su se oglasile i druge Aleksićeve žrtve.

Optuženi Aleksić uhapšen je 16. januara ove godine, nakon čega je na saslušanju negirao navode krivične prijave i optužbe devojaka. Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, sud mu je odredio pritvor, koji mu je do sada više puta produžavan. Poslednji put u junu ove godine zbog bojazni da bi u kratkom roku ponovio krivična dela i zbog uznemirenja javnosti.

Komentari (1)

Loading
Pravda

07.07.2021 18:12

Pa i to je "mnogo što je bio zatvoren""nije čovek kriv"kakvo pravosuđe imamo. Treba da se stidi