HOROR NA PETLOVOM BRDU: Jeziva ispovest ćerke čiju su majku tukli i drogirali u STARAČKOM DOMU: Otišla je zdrava, a sada je živi leš!

Autor:

Hronika

06.07.2021

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Staricu Z. P. (82) njena ćerka Snežana P. je odvela u jedan starački dom u beogradskom naselju Petlovo brdo, kako bi imala negu zbog slomljenog kuka. Kako ističe Snežana, njena majka je u svim drugim parametrima bila zdrava i pri čistoj svesti, a razlog zbog kojeg joj je uplatila boravak u domu je to što nije mogla da bude pored nje 24 sata. Međutim, onda usledio horor...

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

- Za sedam dana boravka u domu postala je živi leš! Tamo je drogirana sedativima, prljava, gladna, neokupana, s podlivima na rukama i živim ranama na telu, sada je na samrti i bori se za život - tvrdi Snežana P.

Ona ističe da je majku odvela u dom za stare 26. juna po preporuci rođaka i da joj je pri potpisivanju ugovora rečeno da, bez obzira na negativan PCR test, žena mora da bude u izolaciji 14 dana i da im je tako naloženo iz ministarstva. Platila je 350 evra za mesec dana i dala 100 evra depozita.

- Zbunilo me je to što su rekli da za to vreme ona ne sme imati mobilni telefon kod sebe. Prešla sam preko toga, a majka je narednih sedam dana provela u podrumu tog doma, gde je maltretirana, drogirana sedativima, neokupana, bez hrane i presvlačenja pelena, a verovatno i tučena, sudeći po modricama koje ima po telu - navodi Snežana P. za "Kurir".

Ona tvrdi da je uvek kada je pozvala da pita za majku, dobijala odgovore da je dobro i da su joj se, kako ističe, javljale neljubazne sestre, koje su jedva čekale da prekinu vezu. Kako joj je sve bilo sumnjivo, Snežana je pogledala recenzije na internetu za taj dom i videla da tamo pišu kako se u toj ustanovi muče ljude i da im za nekoliko nedelja u domu korisnici preminu. Odmah je zvala dom i rekla da joj spreme majku, jer dolazi da je vodi odatle, a uprkos tome što je bila tamo samo sedam dana, naplatili su joj pun iznos kao za mesec dana i zadržali i depozit.

Poslata inspekcija, oglasila se direktorka

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, rekli su da će inspekcija socijalne zaštite odmah postupiti u skladu sa svojim nadležnostima, a direktora doma za stare se javila iz Amerike gde se trenutno nalazi i naglasila da će u skorijem roku poslati saopštenje javnosti povodom ovog događaja.

- Medicinski radnici iz saniteta su otišli u neki podrum, odakle sam čula majku kako kuka i ječi. Bilo je strašno! Kad sam je videla, to nije bila moja majka, koju sam pre samo sedam dana ostavila. Pre odlaska je bila obla u licu, normalne boje kože, bez demencije, pričljiva, inteligentna, visprena, samo s povredom kuka. Majka je sada izgledala kao živi leš, nije me prepoznala, oborene glave, prljava, oko usta su joj bili talozi nečeg žutog, nije mogla da govori, ruke su bile u podlivima - tvrdi Snežana.

Kaže da je majku prebacila u drugi dom u Beogradu, u kome je, kako kaže, doktor konstatovao da je majka "puna sedativa", da ima rane po telu, što od ležanja, što od nekupanja i zlostavljanja. Tamo joj je bila u poseti bez ikakvih problema:

- Celog dana pokušavam da dođem do direktorke doma na Petlovom brdu, niko ne želi da razgovara sa mnom, blokirali su mi broj. Samo molim boga da moja majka ne umre, jer je jako loše i teško da će preživeti. Dolazila je Hitna pomoć. Pitala sam je: 'Da li su te vezali u prethodnom domu', na šta je samo potvrdila glavom. Ne smem ni da zamislim šta su joj radili jer se ona sad plaši da joj neko priđe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading