STEFANOVIĆ O HAPŠENJU ZARUBICE: Otkrili smo nešto što je moglo da nanese veliko zlo našoj deci

Autor: Republika

Hronika

01.12.2017

12:42

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović rekao je povodom zajedničke akcije srpske i makedonske policije da je hapšenje Milana Zarubice jedan od najboljih rezultata u zapleni sintetičke droge.

Tanjug
Nebojša Strefanović

- Nakon akcije koja je trajala gotovo godinu dana policija je pažljivo pratila sve aktivnosti Milana Zarubice, transport opreme koji se kretao iz Srbije u Makedoniju, kao i iz Makedonije u Srbiju, kao i pravljenje labaratorija koje su služile za pripremu sintetičke droge.

U ovoj operaciji pažljivo su praćeni svi saradnici Milana Zarubice, a identifikovani su i potencijalni kupci i zbog toga je akcija toliko trajala, jer smo želeli da obezbedimo kvalitetne i čvrste dokaze za hapšenje pripadnika ove kriminalne grupe - rekao je ministar Stefanović.

youtube.com/B92
Milan Zarubica

Srpski ministar policije je pojasnio da je ova zaplena 300 kilograma sintetičke droge, veoma važna i zbog toga što je reč o Kaptagonu, novoj sintetičkoj drogi koja je omiljena i kod ISIS boraca.

- Ovo je jedna od operacija zbog koje sam zaista ponosan na rad ljudi iz kriminalističke policije koji su vodili ovu operaciju. Ovo je zajednička akcija koju smo radili zajedno sa makedonskom policijom, koja je na svojoj teritoriji zaplenila jednu veću laboratoriju, a jedna laboratorija je otkrivena i na teritoriji Srbije - objasnio je Stefanović.

Ministar je rekao da će se ova akcija verovatno nastaviti i na teritoriji Turske, gde smo u saradnji sa policijom te države, došli i do identiteta potencijalnih kupaca.

- Veoma je dobro što je uhapšen Milan Zarubica, jer se on smatra jednim od najvećih kreatora sintetičkih droga, a na ovim prostorima bio je poznat po ovoj delatnosti i ranije. Nama je značajno zato što smo otkrili jednu izuzetno moderno opremljenu laboratoriju i nešto što je moglo da nanese veliko zlo našoj deci - zaključio je ministar Stefanović.

Na teritoriji Makedonije i Srbije uhapšeni su organizator kriminalne grupe M. Z. (1968) i još sedam državljana Srbije i Makedonije B. Z. (1981), S. K. (1962), A. H. (1964), S. Š. (1977), I. Š. (1965), A. M. (1987) i Z. D. (1962) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruženje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Komentari (0)

Loading