UDAR NA PROSVETNU MAFIJU: Vlasnik i direktor Srednje medicinske škole iza brave zbog muljanja sa diplomama!

Autor: Republika

Hronika

05.07.2021

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije pri Višem javnom tužilaštvu u Nišu odredilo je zadržavanje Z.J, vlasniku Srednje medicinske škole u Beogradu i direktoru te ustanove zbog sumnje da su falsifikovali diplome.

RepublikaFoto: Ilustracija: republika.rs, Pixabay
Foto: Ilustracija

Pritvor je određen i P. S, S. S. i P. D. koji su zaposleni kao referenti u školi. Iza rešetaka su i S. N iz Beograda, M. M. iz Mirova i I. Lj. iz Sokobanje.

Prema našim informacijama, J. Z. kao vlasnik škole je uz pomoć ostalih osumnjičenih pribavljao podatke o licima koja su zainteresovana za  dobijanje diplome o završenoj srednjoj školi.

- Na osnovu tih podataka, uz pomoć ostalih osumnjičenih sačinjavali dokumentaciju kao da su ta lica pohađala i završila školovanje, a na osnovu toga istim izdali falsifikovane diplome, za šta su dobijali novac - navodi naš izvor.

Kako saznajemo, do sada je otkriveno da su na taj način izdali diplome za 23  lica koja su im platila oko 2.642.662,oo dinara, što je samo deo, a postoje sumnje da se radi o daleko većem broju. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading